Politerno > Україна і світ > Порошенко після допиту обіцяє пояснити, чому купувалося вугілля у Росії. ВІДЕО

Порошенко після допиту обіцяє пояснити, чому купувалося вугілля у Росії. ВІДЕО

  • 4 Червня, 2021
  • 601 Переглядів
  • 0

Експрезидент та співголова фракції “Європейська солідарність” Петро Порошенко після трьохгодинного допиту в СБУ розповів, що сам попросив про зустріч в СБУ і обіцяє обґрунтувати купівлю вугілля з Росії у 2014-2015 роках.

Про це Порошенко розповів під будівлею СБУ після допиту.

 

“Ми дуже легко можемо пояснити, в умовах енергетичної кризи 2014-2015 років, чому в умовах окупації Донбасу, де знаходилося 90% українського вугілля, антрациту, вимушені були купувати вугілля у Росії, завозити з державних шахт вугілля для забезпечення функціонування половини України в умовах абсолютно пустих вугільних складів. І ми можемо пояснити, чому тоді ми вимушені були купувати електричну енергію в умовах віялових відключень.

Нехай зараз пан Зеленський пояснить, чому у 2020-2021 роках на мільярд доларів він купує електроенергію і купує вугілля з окупованих територій і з Росії, тоді, коли ми перебудували електростанції і перевели їх на вугілля, яке видобувається в Україні.

Ми детально поспілкувалися під час цього (допиту – ред.). Хочу наголосити, що це була моя ініціатива, я попросив пана Ігоря, свого адвоката, (Голованя – ред.) терміново зателефонувати в СБУ, призначити найближчу дату допиту і за власної ініціативи прийти й відповісти на всі запитання. Ми тут перебували більше трьох годин”, – заявив Порошенко.

Порошенко розповів, що СБУ “цікавило, яким чином вони намагатимуться легалізувати…”, але не закінчив речення й пообіцяв, що адвокати розкажуть про допит 5 червня.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE