Politerno > Тернопільщина > Ексзаступника мера Тернополя Камінського підозрюють в організації незаконної приватизації історичної будівлі

Ексзаступника мера Тернополя Камінського підозрюють в організації незаконної приватизації історичної будівлі

  • 3 Червня, 2022
  • 5242 Переглядів
  • 0

Колишньому заступнику Тернопільського міського голови Володимиру Камінському повідомлено про підозру в організації приватизації комунального майна, шляхом підроблення й використання підроблених документів.

У повідомленні прокуратури не називається особа підозрюваного, але, за даними Politerno, йдеться саме про Володимира Камінського, який п’ять років (з 2010 по 2015) працював заступником Сергія Надала, а сьогодні займає одну з керівних посад в Тернопільській обласній організації партії ВО “Батьківщина”.

Тернопільська обласна прокуратура інкримінує підозрюваному ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 15 ч. 2 ст. 233, ч. 1 ст. 358 КК України.

За версією слідства, колишній посадовець, користуючись своїм авторитетом та знайомствами у сфері місцевого самоврядування, організував незаконну передачу майна колишньої залізничної лікарні в оренду приватній фірмі, щоби надалі під приводом здійснення удаваних ремонтних робіт, приватизувати. Лише через причини, що не залежали від фігурантів справи, приватизація не відбулася.

Як повідомили у пресслужбі Тернопільської обласної прокуратури, під керівництвом ексзаступника мера Тернополя були підроблені офіційні документи про виконання робіт з реставрації та пристосування Тернопільського міського лікувально-діагностичного центру під профілакторій санаторного типу на вул. І. Франка, 3, в м. Тернополі на понад 4 млн. грн,. хоча задекларовані роботи виконані не були. Саме колишній заступник міського голови організував втілення приватизаційної схеми, шляхом надання вказівок та регулювання процесом передачі історичної будівлі з комунальної власності міста приватним особам. Завдяки злагодженим діям прокуратури, СБУ та ДБР вдалось запобігти незаконній приватизації.

Нагадаємо, до суду вже скеровані обвинувальні акти стосовно керівника приватної фірми, інспектора архітектурно-будівельної інспекції, підрядника, інспектора технічного нагляду, причетних до спроби незаконної приватизації комунального майна вартістю понад 30 млн. грн.

Інспектору будівельного нагляду інспекційного відділу Управління Державної архітектурно-будівельної інспекції України в Тернопільській області повідомлено про підозру.

Досудове розслідування здійснюється слідчими Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у м. Львові, за процесуального керівництва Тернопільської обласної прокуратури.


Слід зазначити, що з приводу вказаної справи Politerno у січні 2020 року проводило журналістське розслідування: Продати історичну будівлю в центрі Тернополя. Схема, яку використала Тернопільська міська рада.

Інформації про медичну діяльність компанії-орендаря (арештованої на той час будівлі колишньої залізничної лікарні) ТОВ «БонусМедікус» нам тоді знайти не вдалося, а його новим власником, напередодні судових позовів, став Павло Миколайович Коломієць. Цей чоловік також займався підприємницькою діяльністю – оптовою торгівлею молочними продуктами, яйцями, харчовими оліями та жирами. Як тільки ввійшов в засновники Павло Коломієць, статутний капітал ТОВ «Бонус Медікус» зріс з 1 тис. грн. до 3,2 млн. грн.

Особа на ім’я і прізвище Павло Коломієць згадується в ще одній не менш гучній кримінальній справі. Це – замовний напад на згаданого вище виключеного зі «Свободи» Ігоря Турського, який був скоєний в лютому 2018-го року. Тоді на колишнього депутата Тернопільської міської ради злочинець кинувся з ножем і досить важко поранив його. Цей злочин ввійшов у перелік кримінальних справ по нападах на громадських активістів, відомих під назвою «Список Гандзюк».

Коли в  Тернопільському апеляційному суді відбувався розгляд апеляційної скарги підозрюваного, якому визначався розмір грошової застави, Ігор Турський вніс клопотання про відвід судді Тихій І.М., так як просив слідство допитати її рідного брата – Павла Коломійця, який проходив у матеріалах справи, як можливий замовник нападу. Павло Коломієць є сином нині покійного Миколи Володимировича Коломійця, який з жовтня 2010 року і до вересня 2012 року обіймав посаду голови Апеляційного суду Тернопільської області. У вузьких колах Тернополя Павла Коломійця вважають близьким другом екс-заступника міського голови Тернополя Володимира Камінського, який позбувся посади, коли в травні 2015-го був затриманий за хабар в розмірі 200 тис грн. Під час обшуку у нього вилучили частину грошей у сумі 135 тис грн., які він вимагав та отримав від громадянина за надання в користування земельної ділянки. 

Нагадаємо хронологію подій і ключові рішення, які давали право ТОВ «БонусМедікус» приватизувати історичну будівлю.

У вересні 2017-го за ініціативи начальника Управління обліку та контролю за комунальним майном Вилодимира Мединського виконком Тернопільської міської ради дозволив компанії ТОВ «БонусМедікус» провести реконструкцію орендованих приміщень за адресою м. Тернопіль вул. І.Франка,3 загальною площею 3222,2 кв.м. для створення профілакторію санаторного напрямку.

5-го червня 2019 року виконком розглядає нову пропозицію авторства начальника Управління обліку та контролю за комунальним майном. У підсумку розгляду рішенням №565 затверджує вартість невід’ємних поліпшень здійснених ТОВ «БонусМедікус»  в орендованих нежитлових приміщеннях, площею 1927,8 кв.м в сумі 2433100,0 грн. без врахування ПДВ та площею 1294,4 кв.м в сумі 1633680,0 грн. без врахування ПДВ.

Відразу наступного дня, 6-го червня 2019 року, 34 міських депутати віддали свої голоси «за» включення в перелік об’єктів, що підлягають приватизації та затвердили до приватизації шляхом викупу орендарем ТОВ «БонусМедікус» нежитлові приміщення колишньої залізничної лікарні. Номер рішення сесії 7/35/199. Підстава, мовляв, орендар вклав в реконструкцію історичної будівлі майже чотири мільйони гривень – є маніпуляцією.

Нагадаємо, Виконавчий комітет міської ради Тернополя заборонив вуличним музикантам співати російською мовою.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE