Politerno > Україна і світ > У справа проти Коломойського БЕБ та СБУ спрацювали на випередження НАБУ

У справа проти Коломойського БЕБ та СБУ спрацювали на випередження НАБУ

  • 8 Вересня, 2023
  • 394 Переглядів
  • 0

Бюро економічної безпеки і Служба безпеки України відкрили справу проти олігарха Ігоря Коломойського у той час, коли Національне антикорупційне бюро готувало йому підозру.

Про це повідомили джерела “Української правди” у правоохоронних органах.

Орієнтовно 5 місяців тому, навесні 2023 року, НАБУ суттєво активізувало розслідування. Протягом останніх двох місяців у Бюро та Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі проводили низку нарад щодо справи.

У цей же час – менше місяця тому, 11 серпня 2023 року – БЕБ реєструє власне провадження.

1 вересня НАБУ і САП підписали повістку про виклик Коломойського для вручення підозри. У цей час керівник Антикорупційної прокуратури Олександр Клименко, який мав її погодити, перебував у відрядженні в США. Він повертався 4 вересня.

Наступного дня після підписання повістки САП і НАБУ – 2 вересня, у суботу, Бюро економічної безпеки вручило олігарху власну підозру.

Наразі всередині правоохоронних органів триває перевірка стосовно збігу в процесуальних діях.

“Українська правда” звернулась по коментар до Бюро економічної безпеки та Національного антикорупційного бюро стосовно того, чи було їм відомо про розслідування одне одного і чи пов’язана підозра БЕБ з активізацію антикорупційних органів. Відповіді від пресслужб до публікації новини редакція не отримала.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура на 2 доби наклали арешт на активи та майно колишнього бенефіціарного власника Приватбанку – олігарха Ігоря Коломойського.



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE