Politerno > Тернопільщина > Соловйов нервово курить. Як мерія Тернополя намагається дискредитувати організаторів акцій “ЗСУ в першу чергу”

Соловйов нервово курить. Як мерія Тернополя намагається дискредитувати організаторів акцій “ЗСУ в першу чергу”

  • 12 Жовтня, 2023
  • 3138 Переглядів
  • 0

Скріншот з відео із зустрічі в Сергія Надала

Влада Тернополя намагається дискредитувати організаторів акцій «ЗСУ в першу чергу», які протягом двох останніх місяців відбуваються під стінами міської ради.

11 жовтня на Facebook-сторінці Polit Hub, яку пов’язують з одним із депутатів обласної ради від партії «За майбутнє», вийшов замовний відеосюжет про активістів групи «ЗСУ в першу чергу».

Автори пропагандистського відео стверджують, що активісти «збирають особисті дані військових на фронті, прізвища командирів та можливі місця дислокації».

Увесь ролик засновується на суперечливій персоні одного з учасників мітингів – Анатолію Лукащуку, який називає себе головою «Ради територіальних громад». У відеосюжеті робиться порівняння його діяльності з тим, як працювала організація кума російського диктатора Віктора Медведчука. Негативом щодо Лукащука автори сюжету намагаються кинути тінь на організаторів акції – відому в Тернополі волонтерку Юлію Мамчак, Ольгу Тимошенко, чоловік якої зник безвісти на фронті, братів Андрія та Сергія Павленків, які півтора роки захищали Україну й зараз займаються волонтерством.

Все ж дамо можливість читачам на власні очі переконатися у підлості, безпринципності та зневаги до волонтерського руху замовників ганебного матеріалу:

Відео було оприлюднене відразу після того, як мер Тернополя Сергій Надал запросив до себе зазначених активістів, й намагався тиснути на них, аби вони припинили мітинги щодо збільшення витрат на ЗСУ з бюджету міста. За словами присутніх, на початку зустрічі міський голова був досить напружений, погрожував, потім дещо «збавив оберти» й спробував переконати, що «вирішує свої питання» з командирами частин. За наявною інформацією, деяким військовим було обіцяно квартири у Тернополі. Під кінець зустрічі Сергій Надал особисто прослідкував, аби Ольга Тимошенко написала пост про скасування акції, яка мала відбутися о 17:00. Негадаємо, мерія заявляла, що проведення мітингу є незаконним.

Що цікаво, на сторінці Polit Hub є допис за 1 жовтня, у якому автори погоджувалися з вимогами активістів:

«Чи можемо ми програти війну? Так. Якщо продовжимо вимивати гроші з бюджету десятками мільйонів на клумби, тротуари, та інший антураж мирного часу або закуповувати потрібні речі за завищеною вартістю, ми можемо програти! Де логіка? Навіщо ми самі своїми ж руками віддаляємо нашу перемогу?».

З чого можемо зробити висновок – власникам нечистоплотної сторінки замовили публікацію завчасно змонтованого відеосюжету. Слід зазначити, що його поширили 182 рази. Маючи тривалий досвід боротьби з «ботофермами», Politerno з усією відповідальністю заявляє, що пост поширювали бот-акаунти. 90% вподобайок під відео – теж від фейкових користувачів.

Раніше ми писали, що влада Тернополя продовжує маніпуляції щодо видатків на потреби українського війська. У міськраді заявили, що виділили 15,5 мільйонів гривень на потреби ЗСУ, але пафосно звітують, що змушена була “перерозподілити” ці кошти, зменшивши видатки на будівництво дитсадка.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE