Politerno > Україна і світ > Більшість ізраїльтян вважають Нетаньягу відповідальним за несподіваний напад ХАМАСу 

Більшість ізраїльтян вважають Нетаньягу відповідальним за несподіваний напад ХАМАСу 

  • 13 Жовтня, 2023
  • 308 Переглядів
  • 0

Переважна більшість у 86% респондентів, у тому числі 79% прихильників коаліції, назвали раптовий напад із Гази провалом керівництва країни.

Четверо з п’яти ізраїльтян євреїв вважають, що уряд і прем’єр-міністр Біньямін Нетаньягу винні в масовому проникненні терористів ХАМАС в Ізраїль і масовому вбивстві, що послідувало за цим, показало нове опитування Центру «Діалог», опубліковане в четвер, пише The Jerusalem Post.

Переважна більшість — 86% респондентів, включаючи 79% прихильників коаліції — заявили, що раптовий напад із Гази є провалом керівництва країни. У 92% респондентів війна викликає занепокоєння.

Майже всі респонденти (94%) вважають, що уряд має нести певну відповідальність за недостатню готовність в плані безпеки, яка призвела до нападу, при цьому понад 75% вважають, що уряд несе більшу частину відповідальності.

Опитування, участь в якому взяли 620 ізраїльських євреїв з усієї країни, також виявило, що більшість респондентів вважають, що Нетаньяху повинен піти у відставку після завершення операції «Залізні мечі».

Незначна більшість у 56% заявили, що Нетаньяху повинен піти у відставку після закінчення війни. З цією точкою зору погоджуються 28% виборців коаліції. 52% респондентів очікують, що міністр оборони Йоав Галлант також подасть у відставку.

Крім того, більшість респондентів сказали, що не довіряють уряду щодо ведення ним війни в Газі, хоча опитування проводилося до того, як колишній міністр оборони Бенні Ганц приєднався до уряду єдності в середу ввечері.

Нагдаємо, Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) проголосувала за визнання Голодомору актом геноциду українського народу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE