Politerno > Україна і світ > На листа виробників зброї Єрмак відреагував лише через місяць – Шалайський 

На листа виробників зброї Єрмак відреагував лише через місяць – Шалайський 

  • 13 Жовтня, 2023
  • 850 Переглядів
  • 0

В історії зі скандальним висновком Держаудитслужби щодо прибутку оборонних підприємств найбільш цікавим є таке питання: хто стоїть за керівницею ДАСУ Басалаєвою, так, що вона і себе відчуває ніби в камені вилитою, і ДБР в неї на побігеньках.

Про це на своїй сторінці в мережі Facebook написав журналіст Олексій Шалайський.

“В історії ДАСУ, яка гробить виробників, кожного дня з’являються нові деталі абсурду. Сьогодні вилізло ще дві:

1. Лист найкрупніших виробників зброї до Єрмака з воланням захистити їх від Басалаєвої. Лист прийшов 28 серпня. Через МІСЯЦЬ Єрмак посилає свого листа Шмигалю, щоб він якось відреагував. Ще через тиждень Басалаєва на сайті ДАСУ пише, що нічого міняти не буде.

2. Всередині літа Зеленський привселюдно доручає Шмигалю розібратись з “проблемою Басалаєвої”. Та вже зрозуміло, як реагує. Через кілька місяців – у жовтні – ДБР починає обшуки і виїмки у виробників, аби примусити їх слухатись Басалаєву. Це ті силовики, які вважаються абсолютно підконтрольними президенту.

Звичайно, тут можна пробувати жартувати на зразок, що Єрмак місяць підбирав смайлики для листа, щоб пояснити свою думку прем’єру. Але справді більше цікавить, що за неймовірна особа стоїть за керівничкою ДАСУ, так, що вона і себе відчуває ніби в камені вилитою, і ДБР в неї на побігеньках”, – розповів Шалайський.

Раніше повідомлялось, що Держаудитслужба вимагає від підприємств повернути прибуток на оборонних закупівлях та погрожує судом. У ДАСУ вважають, що прибуток оборонних підприємств, постачальників МО та інших сил безпеки та оборони за 2022 рік є збитком державі.

Довідково:

Посади Алли Басалаєвої:

2002 – 2005 р.р.  - Податковий інспектор відділу правового забезпечення Державної податкової інспекції у Печерському районі міста Києва.

2005 – 2012  р.р. - Головний консультант, завідуюча відділом представництва інтересів Комісії в судах юридичного управління Центральної виборчої комісії.

2012 – 2018 р.р. - Суддя Дарницького районного суду міста Києва.

20 вересня 2018 року призначена на посаду члена Центральної виборчої комісії Постановою Верховної Ради України № 2559-VIII. 5 жовтня 2018 року склала присягу члена ЦВК. Визначена відповідальною за забезпечення здійснення повноважень Центральної виборчої комісії в Харківській області.

ЗМІ називали Аллу Басалаєву креатурою нардепа Валерія Писаренка із групи “Відродження”, який є давнім другом Андрія Портнова. За іншими даними, її ввжають наближеною до самого Андрія Портнова. Її чоловік – Олександр Веселий, також працював Центрвиборчкому.

Нагадаємо, переважна більшість у 86% респондентів, у тому числі 79% прихильників коаліції, назвали раптовий напад із Гази провалом керівництва країни.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE