Politerno > Україна і світ > Ключові підприємства ВПК заявили про можливість повної зупинки роботи через Держаудитслужбу

Ключові підприємства ВПК заявили про можливість повної зупинки роботи через Держаудитслужбу

  • 12 Жовтня, 2023
  • 861 Переглядів
  • 0

Провідні підприємства оборонного комплексу України заявляють про можливість повної зупинки роботи через дії Держаудитслужби. Через це вони звернулися до Офісу Президента.

Про це повідомляє видання Цензор.НЕТ, яке отримало у своє розпорядження відповідний лист, а також відповідь на цей лист глави ОП Андрія Єрмака.

Лист підписали ДП "Науково-виробниче об'єднання "Павлоградський хімічний завод", ДП "Конструкторське бюро "Південне" імені М.К. Янгеля" та ДП "Виробниче об'єднання "Південний машинобудівний завод ім. О.М. Макарова".

Усі вони скаржаться на висновки Держаудитслужби про те, що прибуток підприємств, закладений в ціну продукції, начебто є збитком для держави. 

Водночас, зазначається, що державні підприємства створені для отримання прибутку. Прибуток державних підприємств передбачається їхніми фінансовими планами та внесений в контракт керівника, як ключовий показник його діяльності.

"Крім цього, за рахунок прибутку підприємствами здійснюється придбання обладнання, сировини та виготовлення продукції оборонного призначення при частковому фінансуванні її виготовлення з боку розпорядників бюджетних коштів, а також відновлення засобів виробництва та будівель зруйнованих внаслідок ракетних ударів по підприємству, що є критично важливими для виробництва продукції оборонного призначення", - йдеться у зверненні.

Видання також отримало у своє розпорядження лист глави ОП Андрія Єрмака до прем'єра Дениса Шмигаля, в якому пропонується "невідкладно розглянути порушені питання, ужити необхідних заходів реагування та поінформувати заявників й Офіс Президента України про результати".

Як повідомлялося, ДП «ДержККБ «ЛУЧ» 19 вересня офіційними листами звернулося до Прем’єр-міністра України Шмигаля Д. А., секретаря РНБО України Данілова О. М., Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Камишіна О. М. та Генерального директора АТ «Українська оборонна промисловість» Сметаніна Г. В. з проханням врегулювання відповідності висновків Держаудитслужби законодавству.

9 жовтня стало відомо, що Державне київське конструкторське бюро “Луч”, яке відноситься до підприємств оборонно-промислового комплексу, зокрема, є виробником ракет “Нептун”, вдруге намагається звернути увагу Кабміну на критичні наслідки дій Держаудитслужби, яка заявляє про “незаконно отримані прибутки” підприємств ВПК України.

Нагадаємо, СБУ повідомила експрем’єр-міністру України Миколі Азарову підозру  у державній зраді, посяганні на територіальну цілісність держави, сприянні повалення конституційного ладу країни та виправдовування агресії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE