Politerno > Україна і світ > Держаудитслужба заблокувала роботу єдиного в Україні виробника високоточної зброї КБ “Луч”

Держаудитслужба заблокувала роботу єдиного в Україні виробника високоточної зброї КБ “Луч”

  • 19 Вересня, 2023
  • 1474 Переглядів
  • 0

ДП «ДержККБ «ЛУЧ» 19 вересня офіційними листами звернулося до Прем’єр-міністра України Шмигаля Д. А., секретаря РНБО України Данілова О. М., Міністра з питань стратегічних галузей промисловості України Камишіна О. М. та Генерального директора АТ «Українська оборонна промисловість» Сметаніна Г. В. з проханням врегулювання відповідності висновків Держаудитслужби законодавству.

Окрім військової агресії російської федерації проти України, ДП «ДержККБ «ЛУЧ» зіткнулося з внутрішніми чинниками, які ускладнюють виконання поставлених завдань розробки та виробництва Зброї Перемоги.

На думку ДП «ДержККБ «ЛУЧ», позиція посадових осіб Держаудитслужби щодо заборони включення прибутку до складу ціни створила реальні загрози національній безпеці та оборони держави.

Висновки Держаудитслужби викликають здивування та обурення, спричинили розбіжності та судові процеси між органами влади у період воєнного стану, а матеріали ревізії передано правоохоронним органам, на підставі яких відкрито кримінальні провадження.

Нагадаємо, наприкінці червня Державна аудиторська служба перевірила контракти Міноборони та заявила про порушення в них на 2,5 млрд гривень. На думку служби, українські виробники, що співпрацюють із міністерством, не повинні закладати прибуток у контракти з державою. ДАСУ вимагає повернути ці 2,5 млрд гривень. Такий висновок служба зробила на основі урядової постанови 335.

Норма постанови про заборону на прибуток суперечить Цивільному і Господарському кодексам та низці інших законодавчих актів.

Кб “Луч” є розробником та виробником протитанкових комплексів та ракет до них. Йдеться про ракетні комплекси “Стугна” та “Корсар”, РЗСО “Вільху” та вже знаменитий протикорабельний комплекс “Нептун”, також САУ “Богдана”. Саме це підприємство у Києві одним з перших намагались знищити російські агресори ще у середині березні 2022 року. Проте обладнання, запас запчастин та ракет вдалося успішно евакуювати.

Нагадаємо, 19 вересня міністерство оборони Азербайджану оголосило про початок “антитерористичних заходів локального характеру” для відновлення конституційного ладу в Карабаху. У МЗС Вірменії заявили, що таким чином Азербайджан проводить “етнічні чистки”

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE