Politerno > Україна і світ > Азарову повідомили підозру за чотирма статтями, столична чиновниця під час війни готувала йому виступи

Азарову повідомили підозру за чотирма статтями, столична чиновниця під час війни готувала йому виступи

  • 12 Жовтня, 2023
  • 301 Переглядів
  • 0

СБУ повідомила експрем’єр-міністру України Миколі Азарову підозру  у державній зраді, посяганні на територіальну цілісність держави, сприянні повалення конституційного ладу країни та виправдовування агресії.

В відомстві зазначили, що, знаходячись за межами України, колишній глава уряду активно співпрацює з російськими спецслужбами та виконує їхні вказівки щодо проведення підривної діяльності проти нашої держави.

Так, Азаров частенько бере участь у ефірах ток-шоу кремлівських пропагандистів  Соловйова та Скабєєвої, під час яких виправдовує збройну агресію Росії, тимчасову окупацію частини України і поширює фейки про військово-політичне керівництво нашої держави.

При цьому в СБУ зазначили, що тексти публічних виступів Азарова в Росії готувала його помічниця, яка паралельно є діючим державним службовцем однієї із районних адміністрацій Києва.

Навіть після повномасштабного вторгнення РФ жінка підтримувала постійний зв'язок з Азаровим, дистанційно домовлялася з представниками російських та білоруських інформресурсів про час і тематику його участі в прямих ефірах або записі коментарів. При цьому комунікацію з окупантами вона проводила не тільки з власної домівки, але й з робочого кабінету в будівлі держустанови. Свої дії вона координувала з іншою помічницею Азарова, своєю колишньою співробтницею, яка після повномасштабного вторгнення РФ виїхала до Росії.

Крім того помічниця Азарова «розганяла» в соцмережах  провокативні матеріали, в яких повторювала риторику Кремля про війну в Україні.

СБУ встановила, що викрита чиновниця з Києва є керівником одного із підрозділів «Фонду гуманітарної підтримки», створеного Азаровим для фінансування антиукраїнського «Комітету спасіння України». Саме через ці установи фігурантка регулярно отримувала оплату за свої «послуги».

Нагадаємо, що Миколі Азарову вже повідомляли підозру про державну зраду у справі про підготовку та імплементацію так званих «Харківських угод».

Тепер колишньому главі уряду України заочно повідомлено про підозру за чотирма статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану);
  • ч. 2 ст. 28 та ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, вчинені за попередньою змовою);
  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

Помічницям Азарова у свою чергу оголосили підозру за статтями:

  • ч. 2 ст. 28 та ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади, вчинені за попередньою змовою);
  • ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

На разі слідчі вирішують питання про арешт викритої чиновниці.

Микола Азаров очолював уряд України з 2010 року після перемоги на президентських виборах Віктора Януковича. 28 січня 2014 року на тлі подій Революції гідності він подав у відставку й залишив територію України. Зараз колишній глава українського уряду проживає в Росії. Зокрема з 2015 року він безстроково орендує у російської влади 50 соток землі в селі Петрово-Дальнє на Рубльовці — елітному районі біля Москви. Відомо також, що у цьому селищі придбали маєтки дружина Азарова та його невістка.


Як повідомлялося, Служба безпеки України отримала нові докази злочинів прокремлівської пропагандистки Діани Панченко, яка сприяє збройній агресії РФ проти України.

Нагадаємо, міністерства оборони Данії та Чехії в четвер оголосили про підготовку першого спільного траншу військової допомоги Україні з бойовими машинами піхоти та бойовими танками, яка надійде “в найближчі місяці”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE