Politerno > Україна і світ > Данія та Чехія виділять спільний транш військової допомоги Україні, зокрема танки й БМП

Данія та Чехія виділять спільний транш військової допомоги Україні, зокрема танки й БМП

  • 12 Жовтня, 2023
  • 290 Переглядів
  • 0

Міністерства оборони Данії та Чехії в четвер оголосили про підготовку першого спільного траншу військової допомоги Україні з бойовими машинами піхоти та бойовими танками, яка надійде “в найближчі місяці”.

Про це повідомляє “Європейська правда” з посиланням на повідомлення обох міністерств.

Військове обладнання для України буде вилучене зі складів чеських приватних компаній, а також виготовлене на чеських заводах за кошти уряду Данії.

У межах першого траншу обидві країни планують поставити близько 50 бойових машин піхоти та танків, 2500 пістолетів, 7000 гвинтівок, 500 легких кулеметів та 500 снайперських гвинтівок, засоби радіоелектронної боротьби та розвідки, зокрема “значну кількість” боєприпасів великого калібру.

До пакета входить як сучасне чеське озброєння, так і відремонтована техніка, яка вже використовується українськими збройними силами.

“Це значний транш обладнання, яке має великий попит в Україні. Ця передача стала можливою завдяки зразковій співпраці між Данією та Чеською Республікою”, – прокоментував міністр оборони Данії Троельс Лунд Поульсен.

У чеському Міноборони вказують, що такий формат співпраці з Данією дозволить продовжити військову допомогу Україні не тільки в найближчі місяці, але і в 2024 році і, в разі необхідності, в довгостроковій перспективі.

Обидві країни планують надалі передати Україні, серед іншого, 500 великокаліберних кулеметів, 280 безвідкотних гармат, 7000 протитанкових засобів, 10 тисяч ручних гранат та 60 мінометних систем, а також “значну кількість” систем протидії безпілотникам.

11 жовтня Міністерство оборони України оголосило перелік допомоги, яку країни-партнери вирішили надати Україні  за результатами 16 зустрічі союзників у форматі Рамштайн.

Нагадаємо, корабель Чорноморського флоту РФ “Павел Державин” 11 жовтня отримав пошкодження в Чорному морі поблизу окупованого Севастополя. 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE