Politerno > Тернопільщина > У Надала натякають на провину активістів: кошти для ЗСУ змушені забрати з будівництва дитсадка

У Надала натякають на провину активістів: кошти для ЗСУ змушені забрати з будівництва дитсадка

  • 5 Жовтня, 2023
  • 2320 Переглядів
  • 0

Влада Тернополя продовжує маніпуляції щодо видатків на потреби українського війська. У міськраді заявили, що виділили 15,5 мільйонів гривень на потреби ЗСУ, але пафосно звітують, що змушені були “перерозподілити” ці кошти, зменшивши видатки на будівництво дитсадка.

Про це пише активістка Ольга Тимошенко, зазначаючи, що міська рада у такий спосіб натякає на провину активістів щодо зменшення видатків на дитсадок. У той же час невідомо, коли мав будуватися вуказаний дитсадок на вулиці Пелиха, яка поки що існує лише на папері.

Наводимо повний текст допису активістки у Facebook.

“21 вересня ми подали запит в ТМР про те, з яких статей розходів відбувся перерозподіл коштів на додаткове виділення 15,5 млн. грн. на потреби військових.

Правда ж зручно звинуватити нас в тому, що через акцію забирають кошти з фінансування нового дитячого садка?

Але наша влада настільки себе дискредитувала, що я вирішила дізнатися більш детально про цей садок.

І ось що вияснила:

27.11.2009 на сесії ТМР вирішили назвати вулицю іменем нашого земляка Ігора Пелиха, в 2017 році навіть спромоглися придумати де вона буде (мікрорайон Північний). В 2023 році Гугл карти ще про таку вулицю не здогадуються, по факту ще нема жилих будинків на цій вулиці (можливо щось будується, але це не точно).

А ініціативну групу вже призначили винними в тому, що гроші які мали іти на фінансування будівництва дитячого садка перенаправили на забезпечення військовослужбовців.

Списку по витратах міста, які можна скоротити до кінця 2023 року так і не надали. Хоча чому тут дивуватися? В Тернополі ж немає лишніх витрат, все тільки найнеобхідніше. Все інше йде на підтримку ЗСУ, правда?!

Тут в мене питання одне: якщо заяви на отримання грошової компенсації до ТМР не надходили, то для чого було виділяти на це 7,7 млн. грн. і таким чином “заморожувати” ці кошти?

Невже в нас на фронті все так добре, що військовим тільки бракує компенсації за житло? Всі тернопільські бригади забезпечені всім необхідним? Невже волонтери мають збирати і купувати авто для того щоб привезти рідним тіла загиблих захисників в той час як ТМР “пиляє бюджет”?

Відповіли, що кошти на відновлення в’їзних знаків не виділялись. Але питання чи будуть ці кошти перенаправлені на збільшення обороноздатності залишається без відповіді.

Вся інформація, про плани влади виділити кошти в сумі 2,5 млн. грн. на в’їзні знаки з інтернету видалена, але ж ми знаємо що “скріни не горять”.

Ще три, не менш цікаві, запити залишилися без відповіді. ТМР потребує більше часу (20 днів), щоб підготувати офіційну відповідь. З нетерпінням будемо чекати та обов'язково проінформуємо всіх, як тільки отримаємо інформацію.

А поки представники ТМР думають що відповісти, то ми готуємо нові запити і акцію "ЗСУ в ПЕРШУ чергу" 11.10.2023 в 17:00.

Запрошуємо всіх свідомих тернополян долучитися!".

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд оприлюднив нові подробиці справи щодо хабаря для екс-нардепки від «Слуги народу» Людмили Марченко. У цій справі лист-звернення щодо переправлення громадян за кордон під виглядом волонтерів скеровувала благодійна організація «Фонд родини Камельчуків», співзасновницею якої є дружина нардепа від «Слуги народу» з Львівщини Юрія Камельчука.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE