Politerno > Україна і світ > РФ перекинула 14 кораблів Чорноморського флоту до Новоросійська, – дані супутника. ФОТО

РФ перекинула 14 кораблів Чорноморського флоту до Новоросійська, – дані супутника. ФОТО

  • 5 Жовтня, 2023
  • 311 Переглядів
  • 0

14 кораблів Чорноморського флоту РФ перекинули з анексованого Севастополя до Новоросійська у Краснодарському краї Росії.

Про це свідчать супутникові знімки за 1 жовтня, повідомляє Цензор.НЕТ з посиланням на американського OSINT-дослідника MT Anderson.

Він зазначив, до що Новоросійська перебазувалися два фрегати проекту 11356 “Адмірал Ессен” і “Адмірал Макаров”, три дизельні підводні човни, п’ять великих десантних кораблів і кілька малих ракетних кораблів.

Супутникові знімки від 2 жовтня показали, що у Феодосії в окупованому Криму знаходяться один великий десантний корабель, тральщики та малі ракетні кораблі.

Крім того, в самому Севастополі, як показують знімки від 2 жовтня, залишаються чотири великі десантні кораблі проекту 775 (за класифікацією НАТО – Ropucha) та підводний човен класу Kilo. 

Як повідомлялося, у ніч на 13 вересня окупаційна “влада” Севастополя повідомила про пожежу на судноремонтному заводі в районі Кілен-балки, Міноборони Росії заявило про атаку ракетами та безпілотними катерами, внаслідок якої пошкоджено два кораблі. Окупанти також заявили, що загинули 2 співробітника заводу, 26 – постраждалих. Водночас офіційних даних про загиблих не було. 

Згодом у соцмережах з’явилося фото російського великого десантного корабля “Мінськ”, з якого експерти роблять висновок про те, що корабель не підлягає відновленню після ракетного удару.

Нагадаємо, цієї ночі відбулася атака безпілотників на об’єкти інфраструктури у Курській області РФ. Частина споживачів залишилися без світла.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE