Politerno > Україна і світ > З’явилося фото знищеного десантного корабля “Мінськ” у Корабельній бухті Севастополя

З’явилося фото знищеного десантного корабля “Мінськ” у Корабельній бухті Севастополя

  • 13 Вересня, 2023
  • 577 Переглядів
  • 0

У соцмережах з’явилося фото російського великого десантного корабля “Мінськ”, з якого експерти роблять висновок про те, що корабель не підлягає відновленню після ракетного удару.

Про це повідомив Telegram-канал “Крымский ветер” та ресурс Oryx, який рахує втрати військової техніки за фотографіями та відео.

“Крымский ветер” опублікував фото з сухого доку Корабельної бухти Севастополя, яке надіслав каналу підписник.

Ресурс Oryx на підставі цього фото зробив висновок, що десантний корабель класу “Ропуха” “Мінськ” був знищений, а не просто пошкоджений.

Судчи з фото, на кораблі вигоріло все, що вище палуби.

Українське видання “Defense Express” писало про виведення з ладу на тривалий термін або навіть повне знищення підводного човна “Ростов-на-Дону” і великого десантного корабля “Мінськ”. 

Припущення про остаточне виведення з ладу підводного човна “Ростов-на-Дону” ґрунтується не тільки на масштабі пожежі, що охопила сухий док, де субмарина перебувала разом із ВДК “Мінськ”, а й на ймовірності застосування крилатих ракет типу Storm Shadow, від яких кораблі вигоряють зсередини.

Нагадаємо, у ніч на 13 вересня окупаційна “влада” Севастополя повідомила про пожежу на судноремонтному заводі в районі Кілен-балки, Міноборони Росії заявило про атаку ракетами та безпілотними катерами, внаслідок якої пошкоджено два кораблі. Дослідники OSINT повідомляють, що на судноремотному заводі в окупованому Севастополі пошкодили великий десантний корабель класу Ropucha та підводний човен класу Kilo. 



Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE