Politerno > Україна і світ > “Накази, що загрожують безпеці”: Мін’юст США подав до суду на Ілона Маска

“Накази, що загрожують безпеці”: Мін’юст США подав до суду на Ілона Маска

  • 13 Вересня, 2023
  • 337 Переглядів
  • 0

Мін’юст США подав до суду на Ілона Маска через “накази, що загрожують безпеці даних” користувачів Twitter.

Це випливає з юридичної заяви, текст якої оприлюднено публічно.

При цьому, як повідомляють американські ЗМІ, Федеральна торгова комісія під час розслідування “виявила хаотичну обстановку в компанії, через що виникли серйозні питання, чи забезпечував Маск та інші менеджери дотримання вимог до X Corp. і якщо так, то як”. Про це, зокрема, пише The Washington Post.

У травні 2022 року, перед тим, як Маск купив Twitter, компанія заплатила штраф у розмірі 150 мільйонів доларів за те, що порушила угоду про конфіденційність від 2011 року, яка забороняла вводити в оману користувачів щодо того, як соцмережа використовує персональні дані. 

Компанію звинувачували в тому, що з травня 2013 року по вересень 2019 року вона вводила в оману користувачів щодо використання даних.

Після того, як у жовтні 2022 року Ілон Маск закрив угоду з купівлі Twitter, кілька співробітників із відділів безпеки та конфіденційності покинули компанію, пояснивши, що бояться, що їх попросять зробити щось, що порушить угоду про конфіденційність.

Нагадаємо, у соцмережах з’явилося фото російського великого десантного корабля “Мінськ”, з якого експерти роблять висновок про те, що корабель не підлягає відновленню після ракетного удару.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE