Politerno > Україна і світ > Порошенко призначив головою Волинської ОДА колишнього відповідального за придушення акцій “Україна без Кучми”

Порошенко призначив головою Волинської ОДА колишнього відповідального за придушення акцій “Україна без Кучми”

  • 24 Березня, 2018
  • 2330 Переглядів
  • 0

“Савченко отримує ляпаса (насправді кулаком в морду) від Юлії Тимошенко за особливу жорстокість і чисто мусорське «ана жє п’яная» на адресу ЮВТ”, – Башук

Президент України Петро Порошенко призначив новим головою Волинської обласної держадміністрації 60-річного Олександра Савченка.

Так, під час свого виступу у Луцьку Порошенко нагадав про завдання перед керівництвом регіону і додав: “Впевнений, що із цими завданнями новий голова Волинської ОДА Олександр Ілліч Савченко впорається. Бажаю на цій ниві плідних результатів”.

Зокрема, йшлося про створення курорту державного значення «Шацьк», завершення реконструкції дороги «Устилуг – Луцьк – Рівне», облаштування міжнародного пункту пропуску “Адамчуки-Збереже”, впровадження у межах області сучасних технологій у галузі поводження з відходами та будівництво заводу з переробки твердих побутових відходів тощо. Проекти наразі перебувають на різних стадіях реалізації

Порошенко “окремо наголосив”, що знає нового губернатора років зо 18-ть. «Це професійна, рішуча, патріотична, грамотна, обдарована людина», – сказав президент.

За його словами, має Савченко захистити бізнес і забезпечити порядок в області.

Як відомо, Савченко є близьким до народного депутата групи “Воля народу” і співвласника групи компаній “Континіум” Степана Івахіва.

***Олександр Савченко народився 5 серпня 1957 року в селі Нижні Верещаки Олександрівського району Кіровоградської області.

У 1994 році закінчив Українську академію внутрішніх справ за спеціальністю “Правознавство”, де здобув кваліфікацію юриста.

Служив у лавах Збройних Сил України та проходив службу в органах внутрішніх справ України

З 2007 по 2010 рік працював заступником міністра внутрішніх справ України -начальником міліції громадської безпеки МВС.

З 2012 по 2014 рік працював помічником-консультантом народного депутата Развадовського. У 2014 році також працював директором Департаменту економічної безпеки та управління ризиками НАК “Нафтогаз України”.

Савченко має почесне звання “Заслужений юрист України”.

Володимир Гунчик займав пост голови Волинської ОДА з 24 липня 2014 року.

На президентських виборах 2014 року він був керівником виборчого штабу Петра Порошенка у Волинській області.

Але найбільше запам’ятався Олександр Савченко українцям, особливо старшому поколінню тим, як у 2001 році у званні полковника відповідав за придушення акцій “Україна без Кучми”.

Ось що пише на своїй сторінці у Facebook адвокат потерпілих під час подій на Майдані Олександр Башук:

“Я так розумію знає він (президент Петро Порошенко – прим. ред.) Савченка з часу, коли Савченко, як замглавмусора Києва відповідав за придушення акцій «Україна без Кучми».
Ось тут на фото 2001-го на Шовковичній під час розгону наметового містечка “УБК” тоді ще полковник Савченко отримує ляпаса (насправді кулаком в морду) від Юлії Тимошенко за особливу жорстокість і чисто мусорське «ана жє п’яная» на адресу ЮВТ. Ліворуч я, тож чув і бачив це на власні очі та вуха! Нові обличчя влади?! Чи саме такі держиморди зараз потрібні президентові? Тю, ні кучмі ні януковичу вони не допомогли!”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE