Politerno > Україна і світ > Савченко оголосила голодування – їй дали гарячу воду й душ

Савченко оголосила голодування – їй дали гарячу воду й душ

  • 24 Березня, 2018
  • 1674 Переглядів
  • 0

Народний депутат Надія Савченко у СІЗО оголосила голодування.

Про це повідомляє прес-служба омбудсмена за результатами зустрічі представників секретаріату уповноваженого ВР з прав людини із Савченко в суботу.

“Надія Савченко повідомила, що оголосила голодування, востаннє вона поїла ввечері 23 березня”, – йдеться в повідомленні.

На даний момент скарг на здоров’я з її боку немає.

Зазначається також, що прохання Савченко про гарячу воду й душ задоволено. Також роз’яснено про її право вільно обирати лікаря за необхідністю.

Прес-служба повідомляє, Савченко висловила працівникам секретаріату уповноваженого зауваження про здійснення відеоспостереження та затоновані вікна у камері.

“Її зауваження перевірили, грубих порушень прав і свобод виявлено не було”, – зазначили в прес-службі омбудсмена.

Як відомо, раніше уповноважена ВР з прав людини Людмила Денісова заявила, що під час затримання Савченко було порушено вимоги чинного законодавства. Вона також заявила, що здійснюватиме контроль за додержанням конституційних прав Савченко.

Учора, 23 березня, Шевченківський районний суд Києва обрав запобіжний захід нардепу Надії Савченко у вигляді тримання під вартою на 59 діб до 20 травня без альтернативи внесення застави.

Як повідомлялось, 22 березня Верховна Рада підтримала подання Генпрокуратури на зняття недоторканності з народного депутата Надії Савченко.

Пізніше слідчий СБУ в приміщенні Ради зачитав підозру Савченко. Разом вони рушили пішки від парламенту до слідчого ізолятора СБУ в Аскольдовому провулку Києва.

Як стало відомо згодом, проти арешту Надії Савченко голосували 10 нардепів – 7 від “Опоблоку”, Корнацький та Кривохатько з БПП і позафракційний Євген Мураєв.

Читайте також: Як склеювалася справа Савченко, хто нею може скористатись і що це означає для української політики

або Банкова з дивовижним мистецтвом перетворює незначні фігури в серйозних супротивників – Речинський

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE