Politerno > Україна і світ > Рада дала дозвіл на арешт Савченко

Рада дала дозвіл на арешт Савченко

  • 22 Березня, 2018
  • 1823 Переглядів
  • 0

Депутати Верховної Ради підтримали подання Генпрокуратури на зняття недоторканності з народного депутата Надії Савченко.

За дозвіл на притягнення до відповідальності проголосували 291 нардеп. За дозвіл на затримання – 277. За дозвіл на арешт – 268.

Генпрокуратура просила дозвіл на притягнення Савченко до відповідальності, затримання і арешт.

На початку засідання генпрокурор Юрій Луценко зачитав подання на Савченко. У цей час вона стояла перед трибуною, навпроти Луценка.

Генпрокурор також показав у Верховній Раді аудіо- та відеозаписи про підготовку Савченко і керівником “Офіцерського корпусу” Володимиром Рубаном терактів у центі столиці з метою захоплення влади.

Луценко заявив, що розстріляти центр міста Савченко і Володимир Рубан планували з Труханового острова.

Перед демонстрацією Савченко вигукнула: “Бабах!”

Відео демонтували близько 30 хв.

Луценко, відповідаючи на питання депутатів, сказав, що не підтримує “широкомасштабну кампанію оголосити Савченко психічно нездоровою”.

Серед представників фракцій, що виступали перед голосуванням, ніхто не став захист Савченко.

Як відомо, у четвер Регламентний комітет дав дозвіл на зняття недоторканності, затримання та арешт нардепа  Надії Савченко.

На днях соратники нардепа Надії Савченко розповсюдили ролик, у якому вона у порожній залі Верховної Ради, після нагнітаючої музики, зі саркастичною посмішкою говорить: “Ба-бах! Що страшно? А вони нас бояться”.

Як повідомлялось, 15 березня перед допитом в СБУ Савченко заявила, що бачила, як Парубій заводив снайперів у готель “Україна”.

Згодом вона заявила, що переплутала спікера ВР Андрія Парубія з Пашинським, коли говорила, що бачила, як Парубій заводив снайперів у готель “Україна” у 2014 році.

Вона звинуватила владу у злочинах проти Майдану, розв’язанні війни на Донбасі, здачі Криму, тобто підтримала тези Кремля.

Також ми повідомляли, що Луценко вніс подання на Савченко у Раду, вона ж у свою чергу заявила, що у Європі встигла дати свідчення проти Порошенка.

Згодом стало відомо, що Савченко вивели з сесійної зали, нібито через гранати в сумці. Пізніше вона дала зрозуміти, що це вигадки.

Савченко не коментує питання про те, чи готувала вона теракти у Верховній Раді, але каже, що готова публічно свідчити на детекторі брехні.

Як заявив сьогодні на засіданні Апеляційного суду Києва захисник Рубана Віталій Погосян народний депутат Надія Савченко просить віддати на поруки керівника “Офіцерського корпусу” Володимира Рубана, підозрюваного у вчиненні низки злочинів проти держави та її громадян.

Читайте також: Банкова з дивовижним мистецтвом перетворює незначні фігури в серйозних супротивників – Речинський

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE