Politerno > Україна і світ > Луценко вніс подання на Савченко у Раду – вона каже, що у Європі встигла дати свідчення проти Порошенка

Луценко вніс подання на Савченко у Раду – вона каже, що у Європі встигла дати свідчення проти Порошенка

  • 15 Березня, 2018
  • 2214 Переглядів
  • 0

Подання на притягнення народного депутата Надії Савченко до кримінальної відповідальності, затримання і арешт передані до Верховної Ради.

Про це речник генпрокурора Лариса Сарган написала у Facebook.

Подання на притягнення Надії Савченко до кримінальної відповідальності, затримання і арешт передані до Верховної Ради.

Як  повідомляють співрозмовники УП, генеральний прокурор підписав подання у будівлі Верховної Ради перед його реєстрацією в парламенті,

Всі матеріали, якими обгрунтовуються подання на Савченко, складаються зі 174 сторінок.

У свою чергу, Надія Савченко заявила, що під час перебування у Страсбурзі, встигла дати свідчення проти президента Петра Порошенка.

Про це вона розповіла після допиту в СБУ.

“У Європі, будучи ці 3 дні, я встигла дати свідчення в юридичних і судових інстанціях Європи проти корупції Порошенка, проти злочинності нашої влади і по політичних переслідуваннях”, – сказала Савченко.

Вона також заявила, що генпрокурор Юрій Луценко брехав щодо виклику її на допит.

“Луценко в черговий раз збрехав. Мене викликали в якості свідка до слідчого Томасяка. Проводив опитування інший слідчий, і не допит (був) в якості свідка, а саме відбирав пояснення”, – сказала нардеп.

Савченко також назвала злочинами її виключення з комітету нацоборони і внесення генпрокурором подання на позбавлення депутатської недоторканності за її відсутності.

Як повідомлялось, сьогодні перед допитом в СБУ Савченко заявила, що бачила, як Парубій заводив снайперів у готель “Україна”.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE