Politerno > Україна і світ > Рубану повідомили про нову підозру, а Савченко просить віддати його на поруки

Рубану повідомили про нову підозру, а Савченко просить віддати його на поруки

  • 20 Березня, 2018
  • 1523 Переглядів
  • 0

Підозрюваному у підготовці держперевороту керівнику “Офіцерського корпусу” Володимиру Рубану 15 березня повідомили про нову підозру.

Про це на засіданні Апеляційного суду Києва 20 березня заявив прокурор.

“Рубану додатково повідомлено про нову підозру та про зміну раніше повідомленої підозри. Так, Рубан наразі підозрюється у вчиненні злочинів, таких як: змова про вчинення насильницького повалення конституційного ладу та захоплення державної влади ч. 1 ст. 109, готування до вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 109) за попередньою змовою осіб”, – сказав прокурор.

Також Рубана підозрюють у підготовці до посягання на життя державних та громадських діячів за попередньою змовою осіб (ч. 1 ст. 14, ч. 2 ст. 28, ст. 112), підготовці до теракту (ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 258), сприяння терористичній організації ДНР (ч.1 ст. 258) та незаконному поводженню зі зброєю за попередньою змовою осіб (ч.2 ст. 28, ч. 1 ст. 263).

Прокурор додав, що прокуратура отримала необхідні докази, які обґрунтовують підозру Рубану.

“Частина цих доказів долучена до матеріалів клопотання, обґрунтовано підозру та ризики. Під час досудового розслідування встановлено, що Рубан може чинити дії, передбачені ст. 177 КПК (переховуватися від органів досудового розслідування та/або суду, знищити, сховати або спотворити докази, впливати на свідків та інше)”, – сказав прокурор.

Він наголосив, що Рубан підозрюється у вчиненні дуже тяжких злочинів, за які передбачене покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 10 до 15 років або довічне ув’язнення.

“Ухвалу слідчого судді від 9 березня про тримання під вартою без визначення розміру застави – вважаю обґрунтованою і прошу залишити без змін”, – підсумував прокурор.

Раніше Рубану було оголошено підозру за ч.1 ст. 263 КК “Незаконне поводження зі зброєю”, та ч.1 ст.14 “Готування до злочину”,  ч.3 ст.258 “Терористичний акт”.

Рубана підозрювали у підготовці теракту в урядовому кварталі, атаки на Верховну Раду та вбивства депутатів і інших державних діячів з використанням гранатометів і мінометів. Серед людей, які могли бути цілями Рубана – прізвища Порошенко, Аваков, Яценюк, Турчинов.

Читайте також: Банкова з дивовижним мистецтвом перетворює незначні фігури в серйозних супротивників – Речинський

Як заявив, на засіданні Апеляційного суду Києва захисник Рубана Віталій Погосян, народний депутат Надія Савченко просить віддати на поруки керівника “Офіцерського корпусу” Володимира Рубана, підозрюваного у вчиненні низки злочинів проти держави та її громадян.

“До мене звернулася народний депутат Савченко Надія, яка надала клопотання про взяття Рубана Володимира на особисту поруку”, – сказав він.

Погосян надав суду письмове клопотання Савченко і просив надати їй слово.

У свою чергу прокурори заперечують проти взяття Надією Савченко Рубана на поруки.

Вони аргументують це тим, що, за даним слідства, Савченко “безпосередньо причетна до вчинення злочинів, у яких підозрюється Рубан”.

Прокурори також додали, що у ВР перебуває подання на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт Савченко.

12 березня, СБУ провело понад 25 санкціонованих обшуків у різних регіонах України в осіб, які сприяють Росії в проведені антиукраїнських акцій.

Як повідомлялось, керівника Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимира Рубана було затримано 8 березня на КПВВ з арсеналом зброї. Інформацію про його затримання підтвердив генпрокурор Юрій Луценко.  Рубан перебував у СІЗО у Маріуполі.

Також сьогодні суддя оголосив рішення, згідно якого Володимира Рубана, якого вчора затримали при перетині одного з КПВВ на Донбасі, взято під варту на 60 діб без визначення розміру застави.

Під час засідання суду, Володимир Рубан відкинув усі пред’явлені йому обвинувачення та заявив, що під час затримання на КПВВ був там як водій та мав лише перевезти товар з непідконтрольної території Донбасу.

Також ми повідомляли про те, що президент Петро Порошенко заявив, що затриманий керівник Центру звільнення полонених “Офіцерський корпус” Володимир Рубан готував масові терористичні атаки з метою дестабілізації суспільства.

У свою чергу під час брифінгу голова СБУ Василь Грицак заявив, що СБУ має “багато беззаперечних доказів” щодо планів використати зброю, вилучену у керівника “Офіцерського корпусу” Володимира Рубана, для здійснення терактів у центрі Києва.

Читайте також: Палісад вже знесло, за дахом справа не стане

Як повідомлялось, 15 березня перед допитом в СБУ Савченко заявила, що бачила, як Парубій заводив снайперів у готель “Україна”.

Згодом вона заявила, що переплутала спікера ВР Андрія Парубія з Пашинським, коли говорила, що бачила, як Парубій заводив снайперів у готель “Україна” у 2014 році.

Вона звинуватила владу у злочинах проти Майдану, розв’язанні війни на Донбасі, здачі Криму, тобто підтримала тези Кремля.

Також ми повідомляли, що Луценко вніс подання на Савченко у Раду, вона ж у свою чергу заявила, що у Європі встигла дати свідчення проти Порошенка.

Згодом стало відомо, що Савченко вивели з сесійної зали, нібито через гранати в сумці. Пізніше вона дала зрозуміти, що це вигадки.

Савченко не коментує питання про те, чи готувала вона теракти у Верховній Раді, але каже, що готова публічно свідчити на детекторі брехні.

Читайте також: “Тут маленька армія потрібна” – Касьянов про справу Рубана

або З мінометом проти Порошенка. Що насправді сталося з Рубаном та чи хотів він ліквідувати президента

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE