Politerno > Україна і світ > Савченко вивели з сесійної зали, нібито через гранати в сумці – вона дала зрозуміти, що це вигадки

Савченко вивели з сесійної зали, нібито через гранати в сумці – вона дала зрозуміти, що це вигадки

  • 15 Березня, 2018
  • 2096 Переглядів
  • 0

За інсайдерською інформацію журналістів, яку одразу ж відкинула прес-секретар Надії Савченко, із народним депутатом у сесійній залі Верховної Ради стався інцидент, в якому може бути задіяна зброя.

Про це пишуть “Українські новини”.
Представник президента у парламенті Ірина Луценко заявляє, що у четвер Савченко вивели з Ради через погрозу з її боку.

“Савченко вивели із залу, була ситуація, яка мала певні загрози для оточення. Надію Савченко попросили вийти із залу”, – сказала вона.

При цьому на уточнююче запитання журналістів, у чому саме полягала загроза, Луценко не відповіла.

Повідомляється, що коли Савченко зайняла своє робоче місце в залі й почала слухати виступи депутатів, до неї підійшли кілька депутатів від фракції “Народний фронт”, зокрема Андрій Тетерук і Андрій Левус.

Після нетривалої розмови Савченко в супроводі депутатів залишила будівлю парламенту.

За інформацією співрозмовників “Української правди”, Савченко занесла в зал три гранати і пістолет. Цю інформацію УП підтвердили співрозмовники в двох фракціях коаліції. Саме вони її і вивели з залу. Охоронці не мали права перевірити депутата.

За інформацією джерел УП, Савченко погодилась віддати боєприпаси за умови, що інцидент не отримає публічного поширення.

Прес-секретар Савченко Тетяна Проторченко у коментарі “Українській правді” назвала цю інформацію “чиїмись шаленими фантазіями”.

“Я не знаю, хто вам таке сказав, вибачте, я таке навіть коментувати не збираюсь. Чиїсь шалені фантазії!” – заявила вона.

Після даного інциденту Надія Савченко дала зрозуміти, що інформація про те, нібито її вивели з сесійної зали через гранати в сумці, неправдива.

Про це вона заявила, відповідаючи на питання журналістів у кулуарах парламенту.

Коли репортерка запитала Савченко, чи правда, що її виводили з приміщення для голосування через знайдені у неї гранати і пістолет, нардеп зіронізувала:

“Ви любите Рея Бредбері? Хтось читав? А Річарда Баха? Не читали. А Тараса Григоровича Шевченка? Добре, читайте далі літературу, це корисно”, – туманно відповіла нардеп.

Савченко також запитали, чи взагалі її виводили з приміщення. Вона це заперечила.

“Закінчилася практично робоча сесія, я прийшла, розписалася, щоб мати зарплату, бо нардеп позбавляється зарплати, якщо відсутній, зайшла в залу, відпрацювала, вийшла з зали”, – розповіла Савченко.

Після спілкування з журналістами депутат попрощалася і пішла геть. Але ті запитали навздогін, куди вона прямує. “На роботу”, – кинула у відповідь Савченко.

На це хтось з репортерів зауважив, що сесійна зала в іншому боці.

Як повідомлялось, сьогодні перед допитом в СБУ Савченко заявила, що бачила, як Парубій заводив снайперів у готель “Україна”.

Згодом вона заявила, що переплутала спікера ВР Андрія Парубія з Пашинським, коли говорила, що бачила, як Парубій заводив снайперів у готель “Україна” у 2014 році.

Вона звинуватила владу у злочинах проти Майдану, розв’язанні війни на Донбасі, здачі Криму, тобто підтримала тези Кремля.

Також ми повідомляли, що Луценко вніс подання на Савченко у Раду, вона ж у свою чергу заявила, що у Європі встигла дати свідчення проти Порошенка.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE