Politerno > Україна і світ > США і близько 20 країн ЄС готуються до висилки російських дипломатів – Times

США і близько 20 країн ЄС готуються до висилки російських дипломатів – Times

  • 24 Березня, 2018
  • 1533 Переглядів
  • 0

США і до 20 європейських країн готуються вислати російських дипломатів, пов’язаних з московськими шпигунськими мережами.

Як повідомляє Times, у понеділок з Москви буде відкликаний посол Євросоюзу в РФ Маркус Едерер, після чого почнеться “безпрецедентно скоординована” висилка російських дипломатів.

За даними видання, в узгодженої кампанії візьмуть участь Франція, Німеччина, Польща, Ірландія, Нідерланди, Естонія, Латвія, Литва, Болгарія, Чехія, Данія і ще до дев’яти інших країн.

Напередодні телеканал CNN повідомив, що Рада національної безпеки рекомендувала президенту США Трампу вислати з країни наразі невизначену кількість російських дипломатів у відповідь на отруєння У Солсбері.

Очікується, що Трамп ухвалить остаточне рішення наступного тижня.

Президент Європейської ради Дональд Туск повідомив, що наступного тижня країни ЄС почнуть хвилю висилки російських дипломатів та запровадять інші санкції.

Як відомо, екс-полковника запасу ГРУ РФ Сергія Скрипаля, який працював і на британські спецслужби, та його дочку Юлію отруїли у британському м.Солсбері 4 березня.

Країни ЄС вважають вкрай ймовірним, що відповідальність за отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля лежить на Росії.

Британія вислала 23 російських дипломатів і призупинила дипломатичні контакти з Москвою на високому рівні.

Колишній однокласник Скрипаля Володимир Тімошков в інтерв’ю ВВС повідомив, що Скрипаль писав Володимиру Путіну і просив надати йому можливість повернутися з Великобританії до Росії. Однак у Кремлі цю заяву спростовують.

Нагадаємо, 14 березня прем’єр-міністр Великобританії Тереза ​​Мей оголосила про висилку 23 російських дипломатів, через отруєння колишнього російського розвідника Скрипаля та його дочки, за яким, швидше за все, стоїть Росія.

17 березня Росія оголосила персонами нон грата 23 дипломатичних співробітника посольства Великобританії, вони повинні покинути країну протягом тижня.

20 березня російські дипломати, які були вислані в зв’язку з отруєнням колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля, залишили Велику Британію.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE