Politerno > Україна і світ > Лебедина пісня Вакарчука

Лебедина пісня Вакарчука

  • 9 Квітня, 2018
  • 1847 Переглядів
  • 0

Мене регулярно запитують про президентські перспективи Святослава Вакарчука.

Так склалося, що у вільний від політики час я пишу тексти пісень, відповідно, у мене багато знайомих з шоубізі – музикантів, виконавців, продюсерів. Славко Вакарчук – серед них. Не друзі, але знайомі.

З повагою ставлюся до самобутнього музиканта Вакарчука, який зробив себе буквально на порожньому місці.

Мені дуже імпонує його громадянська позиція, здатність вловити і висловити в пісні те, що відчувають мільйони українців. Його громадянська мужність і готовність бути разом з активною частиною суспільства, надихати громадян на протест.

Більш того, я допускаю, що Вакарчук може стати непоганим президентом України. Так, неабияк схожим на невиразного Віктора Ющенка, але непоганим.

От тільки не тепер.

Той, президент, який сьогодні потрібен країні, повинен бути готовий винести смертний вирок тим, хто зраджує Україну, і власноруч привести його у виконання. Ні, це не знадобиться, але оточуючі повинні відчувати, що якщо що, то у Президента рука не здригнеться.

Сьогодні Україні необхідний президент-воїн. І якщо він буде робити те, що повинен, прихильники будуть його регулярно критикувати. А противники – люто ненавидіти.

А Славко звик, що його люблять. Йому подобається, що його люблять. Якщо в ресторані до нього не підходять люди з проханням сфотографуватися на пам’ять, він починає сумувати. У шоубізі він досяг такого рівня, коли «респект і уважуха» супроводжують його автоматично, без додаткових зусиль. Тим більше, без жорсткого переломлення безлічі людей.

Адже ми розуміємо, що реальна незалежність від Росії, про яку мріє Вакарчук, не відбудеться в результаті декількох щирих промов нового президента на Майдані під вогники мобільників? Ні, доведеться воювати. З ворогом зовнішнім і ворогом внутрішнім.

Є побоювання, що зіткнувшись з реальною діяльністю президента, Славко різко занудьгує. І тоді на допомогу прийде його команда. Ту, що йому сформує Віктор Пінчук. А вже він це вміє. І точно знає, чого хоче і як цього домогтися.

Так що я за президента Святослава Вакарчука, гуманітарія і творця. Але через два цикли, коли треба буде надавати вишуканість і блиск тій державі нового типу, побудову якої запустять попередні президенти-чорнороби.

Олександр Кочетков – політичний аналітик

Читайте по темі: Ставки на Вакарчука зроблені, але хто і в якій якості хоче його використовувати, це окрема тема – політтехнолог

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE