Politerno > Україна і світ > У день отруєння Скрипалів чиновнику в Росії написали: “Посилку доправлено” – ЗМІ

У день отруєння Скрипалів чиновнику в Росії написали: “Посилку доправлено” – ЗМІ

  • 9 Квітня, 2018
  • 1596 Переглядів
  • 0

У день отруєння екс-розвідника РФ Сергія Скрипаля одному з чиновників у Москві відправили електронне повідомлення з текстом “посилку доправлено”.

Про це повідомляє Sunday Express з посиланням на власні джерела.

Повідомлення, в якому також йшлося про двох людей, які “успішно пішли”, перехопили аналітики британських сил на Кіпрі. Відправляли ці меседжі із сирійського Дамаска. Відправник і одержувач повідомлення невідомі.

Один з фахівців британських військово-повітряних сил також згадав і про інше повідомлення, перехоплене за день до отруєння Скрипаля. Його зміст не розкрили, проте відзначили, що воно стосується справи екс-розвідника.

Джерела газети зазначають, що ці дані є ключовими доказами британської розвідки проти Росії в справі отруєння Сергія і Юлії Скрипалів.

Як повідомлялось, у Великій Британії в місті Солсбері 4 березня були отруїні російський шпигун-перебіжчик Сергій Скрипаль.

У торговельному центрі жінці і чоловікові стало зле. Їх госпіталізували із серйозним отруєнням невідомою речовиною.Отруєним чоловіком виявився 66-річний російський розвідник Сергій Скрипаль. Разом з ним була неназвана 30-річна жінка. Пізніше з’ясувалось, що жінка – донька Скрипаля.

26 березня стало відомо, що понад 20 країни світу висилають російських дипломатів у відповідь на отруєння Скрипалів у Великій Британії.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров назвав “хамством” такі дії країн і пообіцяв відповідь.

Загалом 26 країн заявили про видворення 143 російських співробітників розвідки, які видавали себе за дипломатів, у зв’язку з отруєнням у Солсбері колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Згодом стало відомо, що МЗС Росії висилає близько 150 дипломатів 23 країн, серед них 13 українських.

6 квітня стало відомо, що за даними Британської розвідки нервово-паралітична речовина “Новічок”, якою отруїли Сергія і Юлію Скрипалів, була виготовлена на російській військовій дослідницькій базі у Саратовській області.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE