Politerno > Україна і світ > Спецпрокурор США Мюллер зацікавився пожертвою $150 тисяч від Пінчука у фонд Трампа

Спецпрокурор США Мюллер зацікавився пожертвою $150 тисяч від Пінчука у фонд Трампа

  • 10 Квітня, 2018
  • 1553 Переглядів
  • 0

Спецпрокурор США Роберт Мюллер зацікавився пожертвою українського мільярдера Віктора Пінчука в розмірі 150 тисяч доларів до фонду президента Дональда Трампа.

Про це повідомляє The New York Times з посиланням на декількох обізнаних джерел.

За даними видання, слідчі направили в Trump Organization запити з питань, які стосуються ведення бізнесу з іноземними компанія. У відповідь вони отримали документ, де було зафіксовано пожертвування на суму 150 тисяч доларів від українського олігарха Пінчука в фонд Трампа.

Сума була виплачена у 2015 році в обмін на 20-хвилинну появу Трампа на відео під час конференції “Ялтинська Європейська Стратегія” (YES) в Києві.

Внесок Пінчука став найбільшим від сторонніх донорів за весь 2015 рік, не враховуючи пожертв самого Трампа.

Зазначається, що платіж від Пінчука “цікавий тим, що він пройшов під час виборчої кампанії від іноземця і виглядав як спроба купити вплив”.

Колишній начальник одного з податкових підрозділів, який здійснює нагляд за звільненням організацій від оподаткування, назвав пожертвування “незвичайною сумою за занадто коротку промову”.

За даними ЗМІ, ця інформація показала, що Мюллер в рамках розслідування справи про втручання Росії у вибори в США, цікавиться джерелом надходження грошей не тільки з РФ. Поки неясно, які ще платежі є в полі його зору.

Раніше повідомлялося, що працівники ФБР провели обшук в офісі особистого юриста президента США Дональда Трампа Майкла Коена.

Обшук був пов’язаний з розслідуванням спецпрокурора Роберта Мюллера про можливе втручання Росії у вибори президента США в 2016 році.

Трамп назвав такі дії “полюванням на відьом”.

Читайте також: У справі Манафорта арештували адвоката, причетного до фальшування справи проти Тимошенко

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE