Politerno > Україна і світ > Після скандалу компанія Adidas зняла з продажу футболки з написом USSR і гербом СРСР

Після скандалу компанія Adidas зняла з продажу футболки з написом USSR і гербом СРСР

  • 7 Травня, 2018
  • 1527 Переглядів
  • 0

Німецька компанія Adidas зняла з продажу нову колекцію одягу з написом USSR і гербом СРСР, яка викликала обурення у деяких європейських політиків і в України.

Відзначимо, раніше стало відомо про виготовлення компанією Adidas серії спортивного одягу із зображенням державного герба СРСР і написом USSR напередодні Чемпіонату світу з футболу.

У відповідь, Український інститут національної пам’яті нагадав “Adidas-Україна” про відповідальність за поширення в Україні продукції з використанням заборонених символів комуністичного тоталітарного режиму.

За словами голова інституту Володимир В’ятрович, він надіслав компанії відповідного листа.

“Підставою для звернення стала інформація про виготовлення компанією серії спортивного одягу із зображенням державного герба Радянського Союзу та напису USSR до Чемпіонату світу з футболу”, – пише В’ятрович.

Він попередив, що у випадку виявлення фактів продажу подібних товарів компанії Adidas в України Український інститут нацпам’яті звернеться до правоохоронних органів щодо притягнення винних осіб до відповідальності.

“Ідея виготовити одяг, прикрашений нацистською свастикою, не мала б шансів на втілення в компанії “ADIDAS”. Тому що в рідній для неї Німеччині, яка пройшла через процеси денацифікації, – це порушення не лише юридичних, але й моральних норм”, – наголосив В’ятрович.

Він зауважив, що для мешканців України та інших країн таким же порушенням є використання радянської символіки, під якою “вбито мільйони наших земляків”.

Компанія Adidas створила до Чемпіонату світу з футболу в Росії жіночу сукню, що є частиною цілої серії, на якій демонструється герб Радянською Союзу та напис англійською “СРСР”.

“Щоб відзначити чемпіонат 2018 року в Росії, Adidas перетворив вінтажні футболки на модні предмети одягу. На цю сукню надихнули футболки, які у 1991 році носила збірна Радянською Союзу і вони були виготовлені з дихаючої тканини. Сукня оздоблена гербом, принтом USSR та номером 11 на спині”, – описуєцей товар сама компанія.

Ми переконалися, що тепер в пошуку на сайті компанії товари з написом “СССР” вже не відображаються, залишилися тільки моделі без написів.

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE