Politerno > Україна і світ > СБУ провела обшуки у керівництва компартії

СБУ провела обшуки у керівництва компартії

  • 8 Травня, 2018
  • 1275 Переглядів
  • 0

Співробітники СБУ провели обшуки  у керівників компартії за підозрою у державній зраді та спробах захопити державну владу.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

“У ході розслідування правоохоронці встановили механізм організації за дорученням російських кураторів проплачених акцій протесту для дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні, спрямованих на насильницьку зміну й повалення конституційного ладу або захоплення державної влади”, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці  заявили, що мають інформацію про причетність до антидержавної діяльності представників Комуністичної партії.

“Співробітники спецслужби провели низку санкціонованих обшуків у Києві та області, зокрема за місцями проживання керівників компартії”, – додали в СБУ.

Під час обшуків правоохоронці виявили агітаційні матеріали із забороненою символікою, що планувалися на замовлення російських кураторів для публічного поширення 9-го травня.

За версією СБУ, агітматеріали могли спровокувати сутички між активістами.

У СБУ повідомили, що слідчі дії здійснюють “за фактом вчинення дій з метою захоплення державної влади та державної зради, тобто за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 та ч. 1 ст. 111 ККУ”.

Наразі триває досудове слідство.

Читайте також: СБУ встановила особу російського підполковника, який готує бойовиків Вагнера для терактів в Україні

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE