Politerno > Україна і світ > СБУ встановила особу російського підполковника, який готує бойовиків Вагнера для терактів в Україні

СБУ встановила особу російського підполковника, який готує бойовиків Вагнера для терактів в Україні

  • 7 Травня, 2018
  • 1408 Переглядів
  • 0

СБУ з’ясувала особу підполковника РФ, який відповідає за підготовку ротно-тактичної групи “Карпати” у складі так званої приватної військової компанії Вагнера.

Про це повідомляє у Facebook прес-центр СБУ.

“Ми встановили особу підполковника ЗС РФ Олега Дем’яненка, який безпосередньо відповідає за підготовку так званої ротно-тактичної групи “Карпати”, що складалася переважно із громадян України – учасників бандформувань на Донбасі”, ‒ йдеться в повідомленні.

За даними спецслужби, ця група була сформована для проведення розвідувально-терористичної діяльності на території України. Служба встановила всіх учасників РТГр “Карпати” у складі п’ятдесяти шести осіб та найближчим часом оприлюднить їхні персональні дані.

В СБУ кажуть, що також встановили особи 26 російських офіцерів, які з 2014 року “відряджені” як інструктори з бойової підготовки до ПВК “Вагнер”. Вони забезпечували навчання “приватної армії Путіна” з тактичної, вогневої, інженерної і артилерійської підготовки, вишкіл екіпажів танків, БМП, БТР та ПВО.

Згідно з повідомленням Служби безпеки України, вона має оперативну інформацію, що на парад у Москві 9-го травня запрошено керівництво спецпідрозділу російських спецслужб під назвою ПВК “Вагнер” та згадані інструктори відділу бойової підготовки.

“Переконаний, що це спрямовано на підняття морального духу найманців після численних втрат, які вони зазнали у Сирії на початку цього року”, ‒ цитує СБУ слова свого голови Василя Грицака.

Зазначається також, що очільник спецслужби подякував волонтерам з “Інформнапалму”, “Інформаційного спротиву” та групи “ИХТАМНЕТ м-0209” за допомогу СБУ у “витягуванні на світло російських їхтамнетовських бісів” та документуванні їх злочинної діяльності на території України.

Як повідомлялося, у складі ПВК Вагнера є підрозділ “Карпати”, до якого входять майже 40 українців.

Як відомо, найманцями компанії “Вагнер” здебільшого стають росіяни з ультранаціоналістичними переконаннями і військові ветерани, деякі з яких також воювали в Україні.

7 лютого в Сирії загинули або були поранені 300 російських найманців. Це сталося, коли вони разом з проурядовими силами почали атаку на відомі позиції Cирійських демократичних сил, підтримуваних США, і були повністю розбиті.

23 січня, Служба безпеки України оприлюднила аудіозаписи телефонних переговорів між ватажком ПВК (Приватна військова компанія) “Вагнера” Дмитром Уткіним і генералом Збройних сил РФ Євгеном Нікіфоровим (позивний “Тамбов”)

Раніше ми повідомляли, що члени “групи Вагнера” причетні до знищення українського літака Іл-76 на Донбасі, штурму Луганського аеропорту та подій у Дебальцевому.

В червні цього року США розширили санкції проти Росії – в списку виявились ПВК “Вагнер” та її керівник Дмитро Уткін.

Наприкінці серпня міжнародне розвідувальне співтовариство InformNapalm оприлюднило звіт, створений на основі інформації, зібраної волонтерами з відкритих джерел, про участь російських приватних військових компаній, підконтрольних ФСБ, у військовій агресії Кремля на Донбасі і в Сирії.

Читайте також: Британський експерт розповів як група “Вагнера” ​​змінює правила гри на ринку ПВК

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE