Politerno > Україна і світ > СБУ оприлюднила запис переговорів ватажка ПВК “Вагнера” з генералом ЗС РФ

СБУ оприлюднила запис переговорів ватажка ПВК “Вагнера” з генералом ЗС РФ

  • 23 Січня, 2018
  • 1332 Переглядів
  • 0

Служба безпеки України оприлюднила аудіозаписи телефонних переговорів між ватажком ПВК (Приватна військова компанія) “Вагнера” Дмитром Уткіним і генералом Збройних сил РФ Євгеном Нікіфоровим (позивний “Тамбов”).

Про це повідомляється на сайті СБУ.

На записах можна почути, як Уткін і Нікіфоров обговорюють висунення бойовиків і військової техніки ПВК “Вагнера” на бойові позиції.

Як відомо, у листопаді 2017 року СБУ оприлюднила аудіозаписи телефонних розмов керівника ПВК “Вагнера” Дмитра Уткіна і “міністра внутрішніх справ ЛНР” Ігоря Корнета.

На брифінгу 7 жовтня глава СБУ Василь Грицак повідомив, що члени приватної військової компанії Вагнера (Дмитра Уткіна) причетні до знищення українського літака Іл-76 на Донбасі, штурму луганського аеропорту та подіям у Дебальцевому.

В червні цього року США розширили санкції проти Росії – в списку виявились ПВК “Вагнер” та її керівник Дмитро Уткін.

Наприкінці серпня міжнародне розвідувальне співтовариство InformNapalm оприлюднило звіт, створений на основі інформації, зібраної волонтерами з відкритих джерел, про участь російських приватних військових компаній, підконтрольних ФСБ, у військовій агресії Кремля на Донбасі і в Сирії.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE