Politerno > Україна і світ > Ще одне соцопитування визначило лідерство Тимошенко та її партії

Ще одне соцопитування визначило лідерство Тимошенко та її партії

  • 23 Січня, 2018
  • 1417 Переглядів
  • 0

Фондом «Демократичні ініціативи» імені Ілька Кучеріва спільно з соціологічною службою Центру Разумкова з 15 по 19 грудня 2017 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей проведено загальнонаціональне дослідження. Фінансування опитування здійснене в межах проекту МАТРА Посольства Королівства Нідерландів.

Дані опитування презентовані 23 січня у Києві.

Готовність взяти участь у парламентських виборах висловили 65% опитаних, тоді як 21% не збираються йти на вибори (14% або ще не визначилися, або відмовилися відповідати).

Якби парламентські вибори відбулися у грудні 2017 року, найбільшу підтримку отримали б наступні політичні сили: партія «Батьківщина» (11%), «Блок Петра Порошенка «Солідарність» (9%), «За життя» (9%), «Громадянська позиція» (7%), «Самопоміч» (7%), «Опозиційний блок» (6%), Радикальна партія Олега Ляшка (6%). Також до 5%-ї підтримки близькі партія «Слуга народу» (4%) та Всеукраїнське об’єднання «Свобода» (3%). Натомість 17% потенційних виборців ще визначили своєї позиції.

Готовність взяти участь у президентських виборах висловили 67% населення, тоді як не готові – близько 20%.

У разі, якби президентські вибори відбулися у грудні 2017 року, найбільшу кількість голосів отримали б Юлія Тимошенко (12% від тих, хто висловив намір брати участь у виборах) та Петро Порошенко (10%). Далі йдуть Анатолій Гриценко (8%), Вадим Рабінович (8%), Олег Ляшко (5%), Юрій Бойко (5%), Андрій Садовий (5%). 16% обрали відповідь «інший кандидат». Не визначилися зі своїм вибором 19% із тих, хто висловив готовність брати участь у виборах.

Згідно результатів соцопитування, проведеного Соціологічною групою“Рейтинг” у грудні 2017 року лідером електоральних симпатій серед політичних партій була визначена партія “Батьківщина”, за яку були готові віддати свої голоси 16,8% тих, хто визначився і має намір взяти участь в голосуванні.

Як повідомлялось, соціологічне дослідження групи “Рейтинг” вказує на лідерство Юлія Тимошенко у президентському рейтингу, за нею слідують Петро Порошенко та Святослав Вакарчук.

Проведене з 2 до 14 грудня опитування Київського міжнародного інституту соціології (КМІС) засвідчило, що першу п’ятірку фаворитів президентських перегонів, якби вони відбувалися зараз, склали б Юлія Тимошенко, Петро Порошенко, Анатолій Гриценко, Юрій Бойко та Олег Ляшко.

За висновком соціологів, якби ті, хто не визначився, за кого голосувати, не прийшли б на вибори, – участь у голосуванні взяли б близько 38% усіх виборців, і подані голоси розподілилися б наступним чином:– 20,5% – за Юлію Тимошенко, 16,9% – за Петра Порошенка, 12,8% – за Анатолія Гриценка, 9,5% – за Юрія Бойка, 9,2% – за Олега Ляшка,

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE