Politerno > Україна і світ > Тимошенко лідирує ще в одному президентському рейтингу (Інфографіка)

Тимошенко лідирує ще в одному президентському рейтингу (Інфографіка)

  • 21 Грудня, 2017
  • 1522 Переглядів
  • 0

Ще одне соціологічне дослідження вказує на лідерство Юлія Тимошенко у президентському рейтингу, за нею слідують Петро Порошенко та Святослав Вакарчук.

Такі результати опитування, проведеного групою “Рейтинг” 22-30 листопада.

У виборах президента, якби вони відбувалися найближчим часом, узяли б участь понад 70% опитаних (47% – точно пішли б, 25% – радше пішли б).

Якби вибори відбулися найближчої неділі, за лідера партії “Батьківщина” віддали б свої голоси 15,8% тих, хто планує голосувати та визначився з вибором.

Чинного президента Порошенка готові підтримати 13,8% виборців (тобто на 2% менше).

За лідера гурту “Океан Ельзи” Вакарчука проголосували б 9,6%.

8,4% підтримали б Вадима Рабіновича, 8,3% – Анатолія Гриценка, 8% – Олега Ляшка.

Ще 7% сказали, що підтримали б Юрія Бойка, 4,7% – Олега Тягнибока, по 4,6% – Володимира Гройсмана та Андрія Садового.

При цьому за останні півтора року зміна у підтримці Порошенка й Тимошенко незначна, хоча динаміку підтримки Вакарчука не відстежено.

У “антирейтингу” політиків першує Порошенко: за нього у жодному разі не проголосують 23,9% опитаних, які готових брати участь у виборах. Найменше невдоволення викликає Гриценко.

У випадку другого туру виборів за участю Тимошенко й Порошенка, лідерку “Батьківщини” підтримали б 27% опитаних, а чинного президента – 21% респондентів.

При цьому 37% заявили, що за таких умов не братимуть участі у виборах, 13% не змогли визначитися з вибором.

Проведення дострокових виборів президента підтримують 44% опитаних, а не підтримують 46% (дострокові виборів до Верховної Ради підтримують 47% опитаних).

Соціологи групи “Рейтинг” опитали в листопаді 2000 респондентів від 18 років за методом особистого формалізованого інтерв’ю (face-to-face). Похибка репрезентативності дослідження – не більше 2,2%.

Проведене з 2 до 14 грудня опитування Київського міжнародного інституту соціології засвідчило, що першу п’ятірку фаворитів президентських перегонів, якби вони відбувалися зараз, склали б Юлія Тимошенко, Петро Порошенко, Анатолій Гриценко, Юрій Бойко та Олег Ляшко.

За висновком соціологів, якби ті, хто не визначився, за кого голосувати, не прийшли б на вибори, – участь у голосуванні взяли б близько 38% усіх виборців, і подані голоси розподілилися б наступним чином:– 20,5% – за Юлію Тимошенко, 16,9% – за Петра Порошенка, 12,8% – за Анатолія Гриценка, 9,5% – за Юрія Бойка, 9,2% – за Олега Ляшка,

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE