Politerno > Україна і світ > “Батьківщина” і “Самопоміч” блокували трибуну Ради, вимагаючи прийняти закон щодо лічильників на газ

“Батьківщина” і “Самопоміч” блокували трибуну Ради, вимагаючи прийняти закон щодо лічильників на газ

  • 21 Грудня, 2017
  • 1420 Переглядів
  • 0

Сьогодні, 21 грудня, у Верховній Раді депутати від “Батьківщини” і “Самопомочі” 40 хвилин блокували трибуну. Вони вимагали від парламенту прийняти законопроект № 5722 про встановлення індивідуальних лічильників на газ. Проблема виникла ще й через те, що нардепи не змогли узгодити, в якому порядку голосувати питання порядку денного.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив нардеп від “Батьківщини” Олексій Рябчин.

“Блокуємо трибуну з вимогою поставити на голосування законопроект 5722 про лічильники, щоб газові монополісти не мали можливості тероризувати населення, нараховувати платіжки за будинковим лічильників за принципом “газових колгоспів”, і відключати газ на Різдво”, – написав Рябчин.

Народний депутат від “Самопомочі” Олена Бабак закликала спочатку розглянути питання встановлення лічильників газу.

“Вимагаємо врегулювати питання встановлення персональних лічильників газу. Ми будемо стояти тут і блокувати трибуну, поки це питання не буде вирішене”, – сказала Бабак.

Депутати наголосили, що це вимога “Батьківщини”, “Самопомочі”, “Укропу” та інших сил.

Однак Парубій наполягав на своєму – спершу зміни до бюджету, потім аудит і врешті питання лічильників.

“Якщо ви думаєте говорити мовою шантажу – так не буде. Прошу зайняти свої робочі місця. Увага. Після голосування за уточнення бюджету і уточнення бюджетного кодексу я запропоную інші питання”, – сказав Парубій.

Нардеп Сергій Євтушок від “Батьківщини” висловив побоювання, що депутати розбіжаться після голосування змін до бюджету.

“У нас немає довіри до більшості, у яких уже літаки заправлені паливом, що вони після голосування за зміни до бюджету не покинуть залу. Вимагаємо вирішити питання лічильників, а після цього бюджет і пере голосувати закон про аудит, де було зафіксоване  кнопкодавство”, – сказав Євтушок.

“Не стукайте у відчинені двері. Головне питання – уточнення бюджету, потім податковий, потім лічильники”, – сказав Парубій і поставив на голосування усунення неузгодженостей у законі про бюджет №7000.

Рішення підтримали 280 нардепів.

Після цього депутати вимагали перейти до лічильників.

“Якщо будете говорити мовою ультиматумів, то не проголосує БПП, і  ви не отримаєте  голоси”, – сказав Парубій і поставив на голосування уточнення до податкового кодексу.

Тож у підсумки верховна рада підтримала законопроект 5722 – “за” 325 нардепів.

“Ліквідували газові колгоспи та побороли свавілля монополістів завдяки спільній боротьбі з колегами з Батьківщини, Самопомочі, Укропу та за підтримки абсолютно всіх фракцій та груп в парламенті. 325 голосів – за законопроект з нашими правками, що якщо населення самостійно встановлює лічильники, їм повинні це компенсувати з тарифу протягом 12 місяців.  Зараз треба відслідкувати в комітеті фінальний текст, щоб туди не добиралися щупальці газових лобістів”, – прокоментував у Facebook Олексій Рябчин.

Читайте також: Тимошенко закликає українців обрати президента від народу, а не від кланів (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE