Politerno > Україна і світ > Законопроект про окуповані території забрали у нас і передали в комітет Пашинського, – Шкрум

Законопроект про окуповані території забрали у нас і передали в комітет Пашинського, – Шкрум

  • 23 Червня, 2017
  • 1707 Переглядів
  • 0

Законопроект про окуповані території, який ми за допомогою величезної кількості громадських міжнародних організацій напрацьовували у нашому комітеті, у нас забрали, передали в комітет Пашинського і сьогодні він там лежить.

Та попри це нам говорять, що Адміністрація Президента розробляє якийсь свій варіант реінтеграції. От і зрозумійте, що відбувається.

Про це  на телеканалі ZIK заявила народний депутат України Альона Шкрум.

До зустрічі американського та українського президентів, яка відбулася 20 червня у Вашингтоні, держсекретарем США Рексом Тіллерсоном було підготовлено план нормалізації відносин США з РФ.

Зокрема, у цьому документі йдеться про війну в Сирії, ядерну програму Північної Кореї та кібербезпеку. Однак українського питання у цьому переліку немає.

“Очевидно, що на зустрічі із американським президентом росіяни робитимуть вигляд, що українського питання взагалі не існує. Та зрозуміло, що вони говоритимуть про Сирію і про глобальний світовий порядок. Однак мені здається, що вони таки вимагатимуть, аби Україна залишилася у їхній сфері впливу”, – каже гість програми.

Та попри це, Альона Шкрум вважає, що насправді, для України вкрай важливо, що зустріч президента США із Порошенком відбулася раніше, аніж із президентом РФ. Зокрема, за її словами, важливим є й те, що під час цієї зустрічі були обговорені питання по санкціях відносно Росії.

“Те, що зустріч пана Порошенка із Трампом відбулася, це вже добре, безперечно. Навіть, якщо вона тривала не довго, але я переконана, що результати ми побачимо трохи пізніше.

Особисто для мене було важливим те, що на цій зустрічі були проговорені питання по санкціях, зокрема, важливим було й те, що Порошенко сказав відносно Мінських домовленостей.

Водночас прикро, що він не говорив про жодні механізми, можливо альтернативи. Але знову ж таки, якщо він про це не сказав, це не означає, що на зустрічі про це не йшлося. Можливо пізніше ми побачимо якісь результати”, – переконує нардеп.

Окрім цього, Альона Шкрум зазначила, що законопроект про окуповані території, який напрацьовувався на їхньому комітеті за допомогою величезної кількості громадських міжнародних організацій, сьогодні забрали та передали у комітет Пашинського.

“Що я сьогодні бачу у Верховній раді? Закон про окуповані території, який ми напрацьовували у нашому комітеті за допомогою величезної кількості громадських міжнародних організацій, у нас його забрали та передали у комітет Пашинського, а це, до речі, перша абсолютно ідіотська історія у Верховній раді.

Більше того, зараз цей законопроект просто лежить, але при цьому нам говорять, що Адміністрація Президента начебто розробляє якийсь свій варіант реінтеграції. От зрозумійте, що відбувається”, – акцентувала Альона Шкрум.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE