Politerno > Україна і світ > Мінфін оскаржив рішення Лондонського суду щодо “боргу Януковича”

Мінфін оскаржив рішення Лондонського суду щодо “боргу Януковича”

  • 23 Червня, 2017
  • 1560 Переглядів
  • 0

Міністерство фінансів України подало апеляцію на рішення Високого суду Лондона за позовом Росії до України щодо єврооблігацій на 3 млрд дол.

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті відомства.

“Сьогодні Міністерство фінансів України подало від імені України до англійського Апеляційного суду необхідні документи для ініціювання апеляційного оскарження рішення англійського Суду, прийнятого 29 березня 2017 року суддею Блером у судовому процесі стосовно єврооблігацій на суму 3 млрд. доларів США (так званий “російський борг”)”, – зазначається у повідомленні.

При цьому додається, що Україна впевнена в аргументах апеляції та у виграші в Апеляційному суді у відповідний строк. Слухання апеляції попередньо призначено на другу половину січня 2018 року.

Нагадаємо, Високий суд Лондона 29 березня схвалив прискорений розгляд позову РФ до України про євробонди на 3 млрд дол. Водночас у рішенні суду відсутнє остаточне рішення по суті спору. Крім того, в ньому наголошується, що деякі визначення, що містяться в ньому, потребують уточнення, є багато важливих питань, з якими суд повинен розібратися.

Як відомо, Україна отримала від РФ кредит у 3 млрд дол. при президенті Вікторі Януковичі в грудні 2013 р. Київ наполягав на визнанні боргу комерційним з його подальшою реструктуризацією та списанням частини заборгованості. У свою чергу Росія відмовилася від реструктуризації на умовах, прийнятих приватними кредиторами України, і зажадала визнати борг державним.

У грудні 2015 р. Кабінет міністрів України ввів мораторій на виплату 3 млрд дол. за єврооблігаціями. У лютому 2016 р. Росія подала позов проти України в Високий суд Лондона щодо стягнення боргу.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE