Politerno > Україна і світ > Вісім самих елітних спецназів світу

Вісім самих елітних спецназів світу

  • 27 Квітня, 2017
  • 15229 Переглядів
  • 0

Як відомо, коли звичайні солдати не можуть або не хочуть ризикувати, в справу вступають війська спеціального призначення, елітний спецназ. “Вони кращі з кращих”, пишуть західні видання.

В світі, де розмір армії, що належить країні більше не визначає її необхідну ефективність, лідери країн покладаються на елітні війська і підрозділи в разі потреби. В контексті загрози розв’язання військових конфліктів і збільшення кількості терактів у світі зросла роль елітного спецназу.

“Елітний спецназ – одне з найкраще тренованих і самих страхітливих армійських підрозділів, якими може похвалитися країна. Війська спецназу йдуть туди, куди бояться ступити інші солдати, визначають потенційні загрози, збивають стратегічні мішені і проводять сміливі рятувальні місії, – йдеться в матеріалі Business Insider , передрукованому в Independent. – Вони кращі з кращих. І хоча надзвичайно важко ранжувати ці збройні формування відносно один одного, деякі підрозділи піднімаються над іншими завдяки своєму послужному списку і жаху, який вони вселяють в серця противникам”.

“Ці солдати проходять через жорсткі тренінги, розроблені для викорінення тих, хто не може відповідати їх вимогливим стандартам. В світі, коли розмір армії країни не є більше єдиною умовою її ефективності, саме від цих військ держави чекають, що справу буде зроблено”, – повідомляє Independent.

Видання публікує рейтинг спецназів світу:

Special Services Group in Pakistan (Пакистан)

8. Special Services Group in Pakistan (SSG), (Група виконання особливих завдань), Пакистан.

Відома як загін “Чорний лелека” через головні убори військовослужбовців. При підготовці солдати повинні пройти марш-кидок на відстань 58 км за 12 годин і пробігти в повному обмундируванні 8 км за 50 хвилин. У жовтні 2009 року група штурмувала офісну будівлю і врятувала 40 заручників, утримуваних збройними афганцями, які, імовірно, належали до руху “Талібан”, після атаки на штаб армії.

Spain’s Unidad de Operaciones Especiales (Іспанія)

7. Spain’s Unidad de Operaciones Especiales (Підрозділ спеціальних операцій).

Підрозділ спеціальних операцій іспанського флоту давно є одним з найбільш шанованих в Європі. Він був утворений в 1952 році, укомплектований добровольцями і називався “рота альпіністів-водолазів”. Після цього, подібно до британської особливої ​​повітряної службі, трансформувався в елітний підрозділ, відомий з 2009 року як the Naval Special Warfare Force.

Заслужити зелений берет іспанського спецназу нелегко, кількість відсіяних претендентів становить від 70% до 80%. Нерідко трапляється, коли за результатами відбіркового курсу жоден з новобранців не залишається в підрозділі.

Бійці спецпідрозділів “Альфа”

6. Спецпідрозділ “Альфа”, Росія.

Російське спецпідрозділ “Альфа” – одне з найвідоміших формувань в світі підрозділів особливого призначення. Ця елітна антитерористична група була створена в 1974 році під егідою КДБ і в даний момент знаходиться під управлінням його правонаступника – ФСБ.

National Gendarmerie Intervention Group (Франція)

5. National Gendarmerie Intervention Group (GIGN)

(Група втручання Національної жандармерії), Франція. GIGN було засновано в 1974 році внаслідок трагедії на Олімпіаді 1972 року в Мюнхені, коли світ опинився віч-на-віч з новою загрозою – тероризмом. Учасники групи спеціально тренуються для роботи в ситуаціях, пов’язаних із захопленням заручників.

Як стверджується, з моменту створення групи в 1973 році на її рахунку більше 600 звільнених заручників. Закони Франції забороняють публікувати фотографії осіб військовослужбовців, які входять в цей підрозділ.

“Сайерет Маткаль”, Ізраїль

4. “Сайерет Маткаль”, Ізраїль.

Ізраїльський підрозділ Сайерет Маткаль також є одним з найбільш елітних військових формувань в світі. Його основна мета – збір інформації, і часто підрозділ працює глибоко в тилу ворога. Під час відбіркового курсу (гібуша) новобранці проходять жорсткі тренування під постійним наглядом лікарів і психологів і в підрозділ потрапляють тільки найкращі.

Special Air Service (Britain)

3. The British Special Air Service

(Особлива повітряна група), Великобританія. Особлива повітряна служба Великобританії, відома під абревіатурою SAS (Special Air Service), є сухопутним партнером-близнюком спеціального підрозділу морської піхоти – SBS. Їх девіз: “Хто ризикує – перемагає”. Британська SAS у багатьох відношеннях виявилася автором системи тренувань спецслужб.

Особлива морська служба The Special Boat Service

2. The Special Boat Service

(Особлива човнова група), Великобританія. Англійська еквівалент “морських котиків” – спеціальний підрозділ морської піхоти Великобританії Special Boat Service (SBS). Якщо SAS відповідає за сухопутні операції, то бійці SBS навчені діям на море. Процес відбору нових рекрутів включає перевірки на витривалість, тренування в джунглях Белізу і відпрацювання навичок виживання в бою, в тому числі інтенсивний допит кандидатів.

Navy SEALs(США)

1. Navy SEALs (від англ. Sea, Air and Land – “море, повітря і земля”), США. Це елітний підрозділ військових сил США особливого призначення, також відомий як “морські котики”. Згідно ЗМІ, незважаючи на те що спецпідрозділ Navy SEAL підпорядковується Командуванню спеціальних операцій Збройних сил США (абревіатура USSOCOM), воно структурно знаходиться в складі Військово-морських сил або Берегової охорони США.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE