Politerno > Україна і світ > “Безсмертний полк” у Києві: на Арсенальній намагалися прорвати кордон поліції, є затримані (Фото – Відео)

“Безсмертний полк” у Києві: на Арсенальній намагалися прорвати кордон поліції, є затримані (Фото – Відео)

  • 9 Травня, 2018
  • 2097 Переглядів
  • 0

У Києві на вул. Івана Мазепи чоловік намагався прорвати кордон поліції, внаслідок інциденту затримано учасника націоналістичного руху, голову броварського осередку “Моноліт”.

Про це 9 травня повідомляють кореспонденти УП з місця події.

Окрім того недалеко від площі Слави правоохоронці затримали чоловіка, який намагався пронести рушницю, повідомив в ефірі “112 Україна” начальник ГУ НП Києва Андрій Крищенко. Також він повідомив про ще двох затриманих, які намагалися використати заборонену символіку.

“До управління поліції доставили двох чоловіків: в одного під час поверхневої перевірки вилучили багнет-ніж, інший – намагався пройти на місце проведення акції поза фільтраційними рамками. Правоохоронці виявили двох жінок із забороненою символікою. Їх доставляють для складання адміністративних матеріалів”, – повідомив Крищенко.

За даними 112.ua, було зокрема затримано жінку з георгіївською стрічкою і портретом убитого публіциста Олеся Бузини.

Наразі учасники ходи продовжують збиратися біля метро “Арсенальна”, звідки пройдуть маршем “Безсмертний полк”. Станом на 10:30 тут зібралося до 1500 людей. Участь у ході беруть нардепи від Оппоблоку Вадим Новинський та Нестор Шуфрич.

За словами Крищенка, в районі метро “Арсенальна” порядок забезпечують близько 2 тис правоохоронців, проводиться поверхнева перевірка, задіяно кінологів і металошукачі.

Станом на 12:00 учасники акції “Безсмертний полк” поклали квіти до Вічного вогню у парку Слави. Під час заходу лунали пісні “Катюша” та “День Победы”, люди подекуди вигукували “Слава радянському народу – переможцю”, “Ура”, “Фашизм не пройде”.

Загалом сьогодні в Україні за використання забороненої радянської символіки затримано семеро чоловік.

Про це в Twitter повідомляє прес-служба МВС.

“Станом на 11:00 семеро людей в Україні затримані за використання забороненої символіки комуністичного тоталітарного режиму”, – йдеться в повідомленні.

В Одесі затримали двох осіб з георгіївською стрічкою. Поліція на Алеї слави побачила чоловіка і жінку з стрічками, схожими на георгіївські. Їх повели у відділ поліції для перевірки та дачі пояснень.

За даними ЗМІ, ще три людини з георгіївськими стрічками були затримані в Миколаєві і одна людина у футболці з написом СРСР у Львові.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE