Politerno > Україна і світ > “Крихкий прогрес” України після 2014 року, може зійти нанівець – але не через Росію, а через корупцію – Daily Beast

“Крихкий прогрес” України після 2014 року, може зійти нанівець – але не через Росію, а через корупцію – Daily Beast

  • 9 Травня, 2018
  • 1306 Переглядів
  • 0

За рік до президентських виборів весь «крихкий прогрес», якого досягла Україна після 2014 року, може зійти нанівець – але не через Росію, а через корупцію всередині країни.

Про це попереджає американське видання Daily Beast.

На думку автора, незважаючи на надання Києву протитанкових ракетних комплексів «Джевелін», адміністрації Дональда Трампа варто пам’ятати, що «Путін може перемогти і без танків».

«Наша військова і фінансова підтримка українського суверенітету буде марною, якщо українські лідери, які використовують війну як привід зняти з себе відповідальність, сповільнять реформи», – вважає видання.

Серед прикладів автор називає атаки на Національне антикорупційне бюро (НАБУ), яке не може довести до логічного завершення кримінальні справи проти корупціонерів через відсутність спеціалізованого суду, а також тиск на громадянське суспільство, який перед виборами, швидше за все, тільки посилиться.

На тлі цих подій Україна потребує «довіри, підтримки і часу» західних країн, повідомив виданню депутат Олексій Рябчин.

Однак, на думку автора статті, Києву також потрібна «жорстка любов» – на зразок тієї, яку надавав колишній віце-президент Джо Байден, коли вимагав конкретних кроків в обмін на допомогу.

Читайте також: “Джавеліни” не поїдуть на Донбас. Навіщо вони з’явилися в Україні насправді

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE