Politerno > Україна і світ > Юля розірве їх усіх! Порошенко хоче дострокові в 18-му, щоб не дати Тимошенко зібрати конституційну більшість в 19-му – Дубінський (Відео)

Юля розірве їх усіх! Порошенко хоче дострокові в 18-му, щоб не дати Тимошенко зібрати конституційну більшість в 19-му – Дубінський (Відео)

  • 9 Травня, 2018
  • 9383 Переглядів
  • 0

Порошенко страшно боїться. Боїться, що якщо йому не вдасться домовитися з Народним фронтом і Гройсманом про спільний похід на вибори – йому кінець.

Майже гарантований (при сьогоднішньому розкладі) прихід Тимошенко на Банкову загрожує якщо не в’язницею, то точно розоренням і його, і його найближчих друзів-гаманців.

Прикрити себе Порошенко може вже навіть не другим терміном. Його бажання переобратися – для розуміючих людей сьогодні виглядає виключно як надування щік щоб демонструвати хоч якусь, віртуальну силу.

Прикрити себе Порошенко може тільки депутатським мандатом і якоюсь невеликою групою в парламенті, яка дасть йому життєво необхідні інструменти – недоторканність і можливість для “торгівлі” голосами.

Саме для цього, як один з варіантів, розглядався об’єднаний похід до парламенту з НарФронтом і Гройсманом – для гарантованих місць у списку.

Судячи з усього, об’єднання виходить або не ефективним (для Порошенка), або не вдається.

І тому поки ще президент намагається запустити відставку Гройсмана, розпустити Раду і піти на дострокові вибори. Це потенційно дасть йому більшу кількість “багнетів”. Але головне, дострокові вибори парламенту у 18-му році не дадуть Тимошенко після перемоги на президентських виборах зібрати під себе конституційну більшість в 19-му році. За допомогою якого вона поставить на коліна і Порошенка і його партнерів. В тому числі, Ахметова і Фірташа.

Саме тому співвласники БПП і посади президента України готові трохи втратити сьогодні через переформатування влади, щоб завтра не втратити все. Отримавши не монолітний, разділений парламент – вони і Порошенко залишають собі шанс для торгу з Тимошенко і збереження своєї шкури.

Читайте також: Тимошенко привітала Порошенка з днем кондитера і нагадала, що йому час повертатися в професію (Відео)

або У Порошенка і Тимошенко попереду війна не на життя, а на смерть. Процес уже стартував – політтехнолог

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE