Politerno > Тернопільщина > Батьків дітей без Тернопільської прописки примушують писати заяви про добровільну сплату послуг за відвідування садочків

Батьків дітей без Тернопільської прописки примушують писати заяви про добровільну сплату послуг за відвідування садочків

  • 17 Травня, 2018
  • 2870 Переглядів
  • 0

Замість того, щоб виконувати обов’язки, які їм делегували виборці, керівництво Тернопільської міської ради не знайшло нічого кращого від того, щоб скинути ці обов’язки назад на плечі звичайних людей. Тільки так можна пояснити ситуацію з відвідуванням садочка дітьми без Тернопільської прописки.

Але почнемо з низів. Станом на сьогодні батьків таких дітей примушують писати заяви про добровільну сплату послуг з відвідування садочків у розмірі 1215 грн на місяць (це крім харчування). Нагадаємо, що відповідно до законодавства відвідування дошкільних закладів комунальної форми власності є безкоштовним і подібна плата є поза законом.

Про це говорив і мер Тернополя С. Надал, проте свого слова не дотримав. Вихователі, які примушують батьків писати такі заяви, свою позицію аргументують тим, що якщо не заплатять батьки, то платити доведеться їм зі своєї зарплати. Це також незаконно.

Керівники садочків кивають головою в бік управління освіти ТМР, а ті в свою чергу на вище керівництво міста Тернополя та депутатський корпус. Поки що ситуація досить напружена, але жодна зі сторін не готова піти на кардинальні дії. Батьки стверджують, що якщо й надалі чинитиметься тиск на них або на їхніх дітей, то вони готові подавати до правоохоронних органів на керівників садочків за вимагання коштів та примушування до вчинення неправомірних дій. Окремим працівникам садочків також не до вподоби, що їх примушують виконувати усні вказівки начальника управління освіти, які не входять до їхніх посадових обов’язків і мають ознаки незаконного характеру.

Автомайдан готовий підтримати будь-яку зі сторін конфлікту, яка відкрито виступить проти незаконних дій посадових осіб ТМР.

ВО “Автомайдан” Тернопільський осередок

Читайте по темі: “Автомайдан” попередив завідувачів ДНЗ про відповідальність за вимагання сплати безкоштовних послуг (Документ)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE