Politerno > Тернопільщина > “Автомайдан” попередив завідувачів ДНЗ про відповідальність за вимагання сплати безкоштовних послуг (Документ)

“Автомайдан” попередив завідувачів ДНЗ про відповідальність за вимагання сплати безкоштовних послуг (Документ)

  • 28 Квітня, 2018
  • 2677 Переглядів
  • 0

24 лютого 2017 року Тернопільська міська рада прийняла неконституційне та незаконне рішення № 7/14/19 “Про взаємовідносини з об’єднаними територіальними громадами”, яким вирішила укласти договори про міжбюджетні трансферти з ОТГ.

Згодом, скандальне рішення було тимчасово призупинене шляхом голосування депутатів ТМР 01.04.2018.

Як повідомив на своїй сторінці у Fаcebook сільський голова Гаї-Шевченківських Богдан Брич, завідувачі усіх тернопільських садочків отримали від ВО “Автомайдан” листи-попередження про кримінальну відповідальність за вимагання коштів у батьків.

“Це виключно фінансово-економічні відносини органів місцевого самоврядування”, – зазначив Брич.

ВО “Автомайдан” нагадує керівникам ДНЗ, що у переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, відсутні платні послуги, які батькам пропонують оплачувати в ДНЗ м. Тернополя згідно рішення № 7/14/19 Тернопільської міськради. Крім цього, таку плату пропонують здійснити виключно батькам дітей, котрі мають нетернопільську прописку.

Тож активісти попередили керівників ДНЗ про кримінальну відповідальність згідно ст. 189 КК України за вимагання сплати послуг, які передбачені законом як такі, які мають надаватись безкоштовно.

Читайте по темі: Революція мам у Тернополі: розлючені жінки з дітьми сьогодні штурмували міськраду (Відео – Фото)

або Василів: Я тут трошки грошей в міський бюджет, на дошкільні навчальні заклади, знайшов

 

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE