Politerno > Тернопільщина > Революція мам у Тернополі: розлючені жінки з дітьми сьогодні штурмували міськраду (Відео – Фото)

Революція мам у Тернополі: розлючені жінки з дітьми сьогодні штурмували міськраду (Відео – Фото)

  • 30 Листопада, 2017
  • 2072 Переглядів
  • 0

Декілька десятків жінок, які працюють у Тернополі, але не мають прописки, прийшли вранці 30 листопада під міську раду на позачергову сесію. Жінки незадоволені рішенням про те, що за відвідування дитсадків їх дітьми доведеться платити щомісяця 1 215 грн, плюс харчування.

Крім розлючених мам під будівлею міськради зібралися також активісти і виключені з лав “Свободи” депутати міськради Сороколіт, Навроцький і Турський. Їх знову не пропускали в приміщення ТМР молодики під пильним контролем депутата облради від фракції “Свобода” Олега Сиротюка і нардепа Михайла Головка. За такі дії депутати дочекалися криків “Ганьба” і від жінок, і від активістів.

Через якийсь час декількох жінок з дітьми таки пропустили в залу засідань, інших застопороли на прохідній.

Як пояснили правоохоронці, пропустити всіх бажаючих вони навряд чи зможуть – у сесійній залі немає стільки місця.

В той же час сільський голова Гаїв-Шевченківських Богдан Брич пробував поснити поліцейським і охоронцям, що місця в залі є і люди мають усі законні права відвідати засідання сесії. Згодом пропустили ще невелику частину протестуючих матерів.

Зазначимо, що батькам дітей, незареєстрованих в Тернополі, міська рада пропонує не тільки платити за харчування, але і покривати інші витрати дитсадків. Щомісячна плата – 1215 грн. Обурені батьки готові до радикальних дій. На захист людей стали юристи та громадські активісти.

Тернопільські мами вже писали про дане нововведення. Ось одне з повідомлень:

“Нам зателефонувала вихователька і сказала, що з 1 січня будемо платити 1200 грн+харчування”, – пише тернополянка Юлія Недзельська. – Якщо в селі, в якому дитина зареєстрований, ні громади, отже, немає, кому перераховувати гроші, що робити?!!! Я офіційно працевлаштована в Тернополі, але зараз в декреті.”

Активіст “Автомайдану” і юрист Павло Іванечко (Pavlo Ivanechkoнагадує,  що рішення про те, щоб брати з людей без прописки гроші, згенеровано особисто Сергієм Надалом і його заступниками:

Сьогодні на сесії ТМР звучали відмазки що у рішенні по дітях виноваті всі (Ігор ТурськийПохилий ОлександрБогдан Брич і голови сільрад), але тільки не справжні винуватці. Нагадаю рішення, про те щоб “брити” з людей без прописки гроші, згенеровано особисто С. В. Надалом і його заступниками, проголосовано на сесії міської ради під тиском міського голови з переконанням для депутатів “голосуйте на користь тернополян, бо вас обирали тернополяни”, а люди без прописки це не люди:(. Також образи від міського голови лунали і на бюджетній комісії, Надал не підбирав слів даючи характеристику людям без тернопільської прописки. З того часу деякі депутати розібралися та змінили свою думку інші ж ні.

А тепер про тих хто допомагав і допомагає боротися проти незаконного рішення: Назар Зелінка і самопоміч відстоювала на бюджетній комісії думку людей і здоровий глузд; тодішній голова бюджетної комісії Ігор Турський був проти даного рішення на комісії і найбільшим противником дискримінаційного рішення під час обговорення і прийняття його на сесії ТМР; голова РДА який намагався ввести процес прийняття і вдосконалення цього рішення у цивілізоване русло і налагодити діалог між владою міста і району. Viktor Shumada який вніс проект рішення про призупинення дискримінаційного рішення міськради і таким чином дав можливість усім сторонам вдосконалити його; Іван Сороколіт який консультував і консультує людей яким чином налагодити діалог із владою.
Нажаль міськрада і досі стоїть на своєму не чує людей та щей перекладає провину на інших, проте люди цього не попустять. Люди не будуть оплачувати свою гроші через наглість чиновників.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE