Politerno > Україна і світ > На Одещині на виборчій дільниці постраждало 13 поліцейських і депутат “Батьківщини” – люди проти перевиборів (Відео)

На Одещині на виборчій дільниці постраждало 13 поліцейських і депутат “Батьківщини” – люди проти перевиборів (Відео)

  • 2 Червня, 2018
  • 1812 Переглядів
  • 0

У суботу, 2 червня, у Цебриківській ОТГ на Одещині внаслідок конфлікту з Нацполіцією на виборчій дільниці постраждав депутат Чорноморської міськради від “Батьківщини” Василь Бугайчук.

Про це заявила прес-служба “Батьківщини”.

“Інцидент стався під час засідання виборчої комісії. Нацполіція силоміць вивела депутата з приміщення, де відбувалось засідання. У результаті такого жорсткого поводження Василь Бугайчук отримав травму”, – заявили в партії.

Там додали, що депутата відразу забрала “швидка допомога”. За попередньою інформацією медиків, у нього зламана нога.

У партії пояснили, що 29 жовтня 2017 року відбулись вибори голови та депутатів Цебриківської громади.

“Проте місцева виборча комісія несподівано і абсолютно незаконно оголосила, що голова громади та депутати від “Батьківщини”, які перемогли, нібито “відмовилися від посад”, і на підставі цього призначила повторні вибори на 3 червня 2018 року”, – йдеться в повідомленні.

1 червня, мешканці Цебриківської громади зібралися на віче, щоб висловити обурення рішенням селищної виборчої комісії.

Сьогодні обласна влада стягнула до селища поліцію з усіх найближчих районів області, щоб захищати не громаду, а місцеву СВК від мешканців Цебриківської ОТГ.

У п’ятницю рух на трасі Одеса-Київ в районі н.п. Знам’янка Іванівського району було паралізовано приблизно з 19:00: жителі Цебриківської ОТГ таким чином висловлювали протест проти призначених перевиборів у громаді.

В результаті акції на дорозі скупчилася велика кількість фур. На місці були присутні правоохоронці.

Як повідомляє поліція Одещини, в результаті конфлікту на виборчій дільниці у с. Цебрикове Великомихайлівського району, постраждало 13 правоохоронців.

За її даними, о 13.01 до поліції надійшло анонімне повідомлення про замінування поштового відділення у с. Цебрикове, у приміщенні якого розташована виборча дільниця. Для забезпечення безпеки людей поліцейські почали їхню евакуацію.

“Дії правоохоронців обурили декого з громадян. В результаті присутні почали чинити опір та розпилили у бік працівників поліції газ. За попередніми даними, внаслідок фізичного протистояння постраждало 13 правоохоронців”, – йдеться в повідомленні.

Наразі до відділу поліції доставлено двох правопорушників.

За фактом погрози або насильства щодо працівників правоохоронного органу розпочато кримінальне провадження за ст.345 Кримінального кодексу України. Також вирішується питання про кваліфікацію події за статтею “хуліганство”.

Читайте також: ЦВК оприлюднила остаточні результати виборів до ОТГ: “Батьківщина” беззаперечний лідер перегонів

або Вибори в ОТГ продемонстрували, що систему і мафію можна ламати – експерт

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE