Politerno > Україна і світ > Уряд Каталонії склав присягу – пряме управління Мадриду завершено

Уряд Каталонії склав присягу – пряме управління Мадриду завершено

  • 2 Червня, 2018
  • 1532 Переглядів
  • 0

Новий уряд Каталонії склав присягу, автоматично закінчивши семимісячний період прямого управління центрального уряду Іспанії у регіоні.

Про це повідомляє Reuters.

Уряд на чолі з Кімом Торрою, близьким соратником екс-глави уряду Каталонії Карлеса Пучдемона, набув чинності того ж дня, коли присягу склав і новий прем’єр Іспанії Педро Санчес. Санчес раніше висловлювався за діалог з Каталонією, однак відкидав ідею будь-якого референдуму щодо незалежності.

Попередник Санчеса Маріано Рахой запровадив пряме управління в Каталонії після проголошення парламентом регіону незалежності.

Згідно з Конституцією Іспанії, пряме управління завершується автоматично з появою чинного регіонального уряду у Барселоні.

Як відомо, новий регіональний уряд Каталонії, до якого не увійшли політики, які перебувають у в’язницях або втекли за кордон, отримав затвердження центральної влади у Мадриді.

21 травня уряд Іспанії не затвердив нове Каталонський уряд, що означало продовження прямого управління Каталонії з Мадрида.

Мадрид тоді визнав повноваження нового глави уряду Каталонії Кіма Торра, однак не затвердив підібрану ним адміністрацію

За підсумками виборів в прламент Каталонії, партії, які підтримують незалежність Каталонії, зберегли абсолютну більшість у парламенті автономії за підсумками дострокових виборів.

Хоча “незалежники” зберігають більшість у парламенті, на перше місце вийшла партія “Громадяни”, яка лідирує з 36 мандатами. “Громадяни” є найсильнішим табором серед політичних партій, що підтримують єдність з Іспанією.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE