Politerno > Україна і світ > Комітет відмовився знімати недоторканність з екс-регіонала Пономарьова

Комітет відмовився знімати недоторканність з екс-регіонала Пономарьова

  • 7 Червня, 2018
  • 1463 Переглядів
  • 0

Регламентний комітет Верховної Ради розглянув подання генерального прокурора України про надання згоди парламенту на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата з групи «Воля народу» Олександра Пономарьова.

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Колеги парламентаря визнали прохання у справі Пономарьова невмотивованим, а докази – сумнівними. Відповідні висновки підтримали більшість членів регламентного комітету під час засідання в четвер, 7 червня.

Нагадаємо, 7 лютого в кулуарах Верховної Ради народний депутат Пономарьов вихопив у двох кореспондентів мобільні телефони, коли вони намагалися зняти на камеру його емоційну розмову з нардепом із «Батьківщини» Сергієм Соболєвим.

Після нетривалої сварки з журналістами він повернув телефони. При цьому в розмові депутат погрожував кримінальним переслідуванням: «Я не сяду, не переживайте. Ви сядете. Будете відповідати».

18 травня генеральний прокурор України Юрій Луценко підписав подання на притягнення до кримінальної відповідальності Пономарьова. Йому інкримінувалося перешкоджання роботі працівників засобів масової інформації.

Як повідомлялось, народний депутат від “Батьківщини” Сергій Соболєв заявив з трибуни парламенту, що компанія нардепа з групи “Воля народу” Пономарьова разом з ФСБ РФ та Міноборони України постачала неякісне моторне мастило для військової техніки ЗСУ.

Пізніше Соболєв на брифінгу в середу заявив, що має результати перевірок, які свідчать про інші причини виходу танків з ладу.

“Причиною зупинки є польові випробування, які виявили факти потрапляння пилу і іншої речовини в двигуни без належного їх очищення”, – процитував Соболєв наявні в нього документи.

Він також зазначив, що розборка танкових двигунів, результати якої могли б пояснити причини несправностей, “за наказом одного з високих чинів… зупинена”.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE