Politerno > Україна і світ > Кучеренко: Без держрегулятора тарифи на опалення стануть непідйомними для людей (Відео)

Кучеренко: Без держрегулятора тарифи на опалення стануть непідйомними для людей (Відео)

  • 13 Червня, 2018
  • 1726 Переглядів
  • 0

Судячи з ситуації із державною інспекцією з енергонагляду, тарифи на опалення стануть «непідйомними» для громадян. Людей просто заженуть в борги, а приватні компанії лише нараховуватимуть пені та штрафи.

Таку думку в ефірі ток-шоу «Злий дім» на телеканалі ZIK висловив ведучий проекту, екс-міністр житлово-комунального господарства Олексій Кучеренко.

«Сьогодні добивається енергонагляд, який навіть не встигли створити. Там вже відбуваються тотальні скорочення. Я в цій ситуації бачу одне – в тариф закладуть все, що можна, ніякої відповідальності нікого і ні за що не буде. Тоді тариф стане непідйомним для громадян», – переконаний Олексій Кучеренко.

На його думку, такі тарифи на опалення не зможуть покрити ніякі субсидії, а найголовніше – громадяни не зможуть регулювати цю послугу, на відміну від води та газу.

«Я розумію, що частину людей просто заженуть в борги, а далі зрозуміло, що будуть робити з цими боргами приватні компанії. Вони будуть діяти згідно з законом (нараховувати пені та штрафи – ред.)», – запевнив екс-міністр з питань житлово-комунального господарства.

Окрім цього він зазначив, що сьогодні вже 92% українців (згідно із голосуванням, Яке проводилося під час ефіру – ред.) готові відключитися від центрального опалення і перейти на автономне.

«У нас справді у 2012 році були ліквідовані всі можливі інспекції з нагляду за тарифами та якістю комунальних послуг. При цьому в законодавстві було передбачено створення нової інспекції – Держенергонагляду. На жаль, з того часу ні попередня, ні нинішня влада так і не спромоглися створити справжній Держенергонагляд», – підкреслив голова Національної агенції з питань забезпечення і ефективного використання енергетичних ресурсів Ігор Черкашин.

Читайте також: Кучеренко: підвищення тарифу на воду у Києві через зростання вартості електроенергії – повна маячня (Відео)

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE