Politerno > Україна і світ > Комітет Пашинського відмовився позбавляти СБУ функцій в сфері економіки та боротьби з корупцією

Комітет Пашинського відмовився позбавляти СБУ функцій в сфері економіки та боротьби з корупцією

  • 20 Червня, 2018
  • 1380 Переглядів
  • 0

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони відмовився розглядати питання щодо позбавлення СБУ непритаманних їй функцій в сфері економіки та боротьби з корупцією.

Про це інформує Центр протидії корупції.

Йдеться про поправки до законопроекту №8068 “Про національну безпеку та оборону”, внесені народним депутатом Ганною Гопко. У разі їх ухвалення СБУ втратить можливість займатися контррозвідкою у сфері економіки та оперативно-розшуковою діяльністю у сфері економіки і боротьби з корупцією.

Голова комітету, народний депутат від “Народного фронту” Сергій Пашинський проігнорував вимогу Гопко поставити правки на розгляд. Сам текст законопроекту був розданий членам комітету за півгодини до засідання.

У Центрі протидії корупції зауважують, що саме цими функціями наразі зловживають працівники СБУ для власного збагачення та боротьбою з конкурентами в бізнесі.

Згідно з офіційним звітом СБУ щодо кількості справ, переданих до суду, кожне 4 кримінальне провадження, що розслідувала спецслужба – не з її підслідності. Натомість за весь 2016 рік, на 3-му році війни, СБУ не передала до суду жодної справи за шпигунство.

Нагадаємо, народний депутат від “Батьківщини” Сергій Власенко вважає, що СБУ є ручною структурою президента, яку той використовує для переслідування своїх ворогів.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE