Politerno > Тернопільщина > VIP-паломник або як Порошенко загальнонаціональну прощу у Зарваниці відвідував (Відео – Фото)

VIP-паломник або як Порошенко загальнонаціональну прощу у Зарваниці відвідував (Відео – Фото)

  • 16 Липня, 2018
  • 6404 Переглядів
  • 0

Фото УНІАН

Понад 100 тисяч паломників відвідали щорічну Загальнонаціональну прощу у Зарваниці. Віряни йшли пішки із різних міст України: Хмельницького, Вінниці, Івано-Франківська, Львова і десятків райцентрів заходу країни.  Поклонитися чудотворній іконі та помолитися Богородиці приїхали прочани і з-за кордону. У Марійський духовний центр прибули віряни з Австрії, Німеччини, Польщі, Білорусії та Італії. Відвідали святе місце тисячі прочан з Тернополя.

Відвідав цьогорічну прощу і президента України Петро Порошенко. Він прилетів до Зарваниці двома гелікоптерами з охороною.

Упродовж вихідних в регіоні випали рясні дощі та попри негоду люди ревно молилися за мир в Україні, здоров’я близьких та рідних, воїнів, які захищають Україну на Сході, та чесні президентські вибори 2019 року.

Святу літургію у Марійському духовному центрі проводив особисто глава Української греко-католицької церкви патріарх Святослав Шевчук. Архієпископ наголосив, що саме українська греко-католицька церква впродовж 1030-ти років була не тільки державницькою церквою, а й державотворчою.

“Саме українська греко-католицька церква сподобалася бути спадкоємицею віри Князя Володимира і його святого хрещення. Саме у нашій церкві упродовж 1030-ти років цей скарб віри передається з уст в уста. В найтяжчі часи випробовувань, в часи іноземних панувань, коли, начебто, наша Україна була обдерта з усіх свої сторін наші діди і прадіди не втратили скарб віри. І тому наша церква упродовж тих років була не тільки державною, а й державотворчою”, – відзначив верховний архиєпископ.

Візит президента Порошенка не залишив байдужими вірян. Люди досить у негативній формі висловлювали своє бачення розвитку країни керівнику держави, хоч і на камеру. До президента невдоволених зі зрозумілих причин не підпустили.

Фото “20 хвилин”

“Я думаю, що не потрібно, щоб президент приїжджав на такі заходи. Тому, що він нас не підтримує, він те, що обіцяв нічого не виконав. А стосовно об’єднання  церков, то такого не буде. Для цього потрібні роки, щоб люди все переосмислили. Я молю Матінку Божу, щоб закінчилась війна і не гинули наші молоді хлопці на полігонах. Скільки їх там вже загинуло, а скільки з війни інвалідами повертаються, а хто їх визнає, а скільки добровольців зараз без роботи та будь-якого соціального та державнго захисту “, – каже пані Стефанія кореспонденту “Овода”.

Зазначимо, що загальнонаціональну прощу до Зарваниці завжди відвідувало багато паломників. Звичайно, на владу області та правоохоронців це покладало додаткові обов’язки. Щоб організувати зручну організацію руху людей та паркування автотранспорту, працювали поліцейські та волонтери, які допомагали скеровувати прочан на попередньо підготовлені місця для стоянок автомобілів.

Цього разу приїзд надважливого паломника Петра Олексійовича вніс багато незручностей тисячам вірян, які в останній момент дізнавалися про безліч заборон і обмежень. Наприклад, частину поля, яке могло використатися для паркування приватного транспорту, відвели під вертолітний майданчик для вертолітів президента і охорони, та умовну зону безпеки.

За свідченнями очевидців, через VIP-паломника Порошенка перепустки, які діяли для спец-працівників у той день діяти перестали, тому що поліцейські віддавали ці місця для свити керівництва ОДА і депутатського корпусу. А тому усі інші шукали місця самотужки.

Тож маємо наочний приклад чергового “совкового” підходу “нової” влади до урочистостей, накшталт відкриття садочків, поліклінік або дорожних знаків. І, здавалося б, така подія – Загальнонаціональна проща. Президент – істинно православний вірянин. А підхід до святого дійства, як під час з’їзду КПРС.

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE