Politerno > Україна і світ > Ситник вимагає звільнення Холодницького – той послав його “вчити матчастину”

Ситник вимагає звільнення Холодницького – той послав його “вчити матчастину”

  • 19 Липня, 2018
  • 1371 Переглядів
  • 0

Директор НАБУ Артем Ситник скерував до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів заперечення на висновок, який рекомендує обмежитися доганою керівнику САП Назару Холодницькому.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

“Оскільки у висновку члена КДКП констатовано неодноразове вчинення Назаром Холодницьким саме грубих порушень, то наявні усі передбачені законом підстави для прийняття Комісією рішення про неможливість його перебування на посаді прокурора”, – йдеться у заяві.

Зазначається, що це тягне за собою припинення його повноважень як прокурора та припинення повноважень заступника Генерального прокурора – керівника САП.

В НАБУ наголошують, що раніше член КДКП у своєму висновку підтвердив грубі порушення Холодницьким правил прокурорської етики, розголошення відомостей, які стали йому відомі під час виконання службових повноважень.

У відомстві додають, що попри це член Комісії не знайшов підстав для звільнення очільника САП.

“Разом з тим, Законом передбачено, що Комісія може приймати рішення про неможливість подальшого перебування особи на посаді прокурора і припинення її повноважень. Зокрема, якщо вчинений ним дисциплінарний проступок має характер грубого порушення”, – заявили в НАБУ.

У Бюро переконують, що підтверджені висновком КДКП неодноразові грубі порушення Холодницького є достатніми законними підставами для прийняття рішення про його звільнення

“Національне бюро вважає, що у даному випадку КДКП може і має ініціювати перед Радою прокурорів України розгляд питання про внесення рекомендації щодо звільнення керівника САП”, – повідомили у НАБУ.

Читайте також: САП і НАБУ ділять між собою зони впливу – Вадим Івченко

У свою чергу голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький дорікнув директору Національного антикорбюро Артему Ситнику, що той погано знає законодавство.

Про це він сказав у коментарі УП.

“Пану Ситнику варто роз’яснити, що законодавство не передбачає такого елементу, як заперечення на висновок члена КДКП”, – заявив голова САП.

Так він прокоментував вимогу Ситника до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів звільнити Холодницького, а не просто робити йому догану.

“Рекомендую директору НАБУ повчити матчастину”, – додав керівник Антикорупційної прокуратури.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів вирішить долю керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького 24 липня.

Читайте також: Холодницький звинуватив НАБУ у домовленостях з Онищенком за його спиною

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE