Politerno > Україна і світ > Геращенко каже, що Медведчук у Мінську з’явився з подачі Путіна

Геращенко каже, що Медведчук у Мінську з’явився з подачі Путіна

  • 23 Липня, 2018
  • 1780 Переглядів
  • 0

Віктор Медведчук у Тристоронній робочій групі у Мінську, ймовірно, з’явився з подачі президента Росії Володимира Путіна.

Про це в інтерв’ю УП розповіла перший віце-спікер Верховної Ради, представник України в гуманітарній підгрупі щодо врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко.

“Прізвище Медведчука вперше прозвучало під час телефонних переговорів в липні 2014-го між Ангелою Меркель і Порошенком. Вона назвала це прізвище як того, хто, на її думку, міг би про щось говорити з Путіним. Очевидно, що вона це зробила з подачі Путіна”, – сказала вона.

Геращенко відзначила, що Медведчук у групі потрібен, попри те, що президент Петро Порошенко має прямий контакт з Путіним.

“Телефонний контакт з Путіним президент України заради звільнення заручників має, але ми маємо і “результати” слова Путіна”, – сказала  віце-спікер.

Як приклад Геращенко навела те, що під час останніх телефонних розмов Порошенко і Путін двічі домовились, що буде доступ уповноваженого з прав людини, гуманітарний обмін візитами і доступ до політв’язнів, але на ділі українського омбудсмена Людмилу Денісову не допустили до в’язнів Кремля.

Як повідомлялось, сам лідер руху “Український вибір” та кум президента Росії Віктор Медведчук каже, що на переговорах з Володимиром Путіним обговорює ті питання, про які його попросив президент України Петро Порошенко.

Читайте також: “Законна анексія Криму” і найефективніший Медведчук – скандальні тези Порошенка

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE