Politerno > Тернопільщина > Незаконний МАФ в Тернополі пов’язав депутата Шкулу, прокуратуру та поліцію

Незаконний МАФ в Тернополі пов’язав депутата Шкулу, прокуратуру та поліцію

  • 26 Липня, 2018
  • 2022 Переглядів
  • 0

ГО «Громадський спротив корупції» намагається зупинити незаконну забудову по вулиці 15 Квітня біля ринку «Оріон». Зведення МАФ в цьому районі стало гучною справою для міста Тернопіль.

Детальніше ознайомитись ви можете в статті “Як люди в погонах незаконно забудовують Тернопіль“.

У 2017 році були зроблено чимало спроб залучити на допомогу правоохоронні органи міста та області. Отримавши відповіді з Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області з чітким формулюванням, що громадянин Марчук Зоряна Ростиславівна самовільно захопила ділянку в розмірі 0.003 га. Та приписав усунути усі порушення Закону України «Про державний контроль за використання м та охороною земель». Усі порушення мали бути ліквідовані до 23 червня 2018 року. Оскільки правопорушення не було усунуту, громадська організація повідомила місцеву прокуратуру Тернополя. У відповідь отримали лист, в якому прокурори місцевої прокуратури отримували звернення від Держгеокадастру у Тернопільській області про вчинення правопорушення Пастирською М. К. (мама Марчук Зоряни Ростиславівної) та направили його до Тернопільського відділу поліції Головного управління поліції у Тернопільській області для розгляду та прийняття рішень.

У свою чергу активісти направили запит в Тернопільське відділення поліції та поцікавились про хід розслідування справи незаконного зведення МАФу на вулиці 15 Квітня. Поліцейські повідомили, що ще 24 травня до поліції звернувся перший заступник начальника Головного управління Держгеокадастру у Тернопільській області Білецький Віктор Іванович та повідомив про порушення земельного законодавства громадянкою Пастирською М. К.

Поліцейські в своєму розслідуванні, а саме лейтенант поліції Кульпа С.Г., не знайшли складу злочину пославшись на виданий комісією міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі строковий сервітут для розміщення тимчасової споруди на ринку «Оріон»

Виникає запитання, як комісія могла дозволити встановити МАФ на місці нещодавно зрізаних дерев. Про цей злочин громадська організація «Громадський спротив корупції» також повідомляла відповідні служби ще весною 2017. Ба більше робила спроби відновити алею зелених насаджень, та насаджувала молоді дерева, котрі згодом хтось знищив.

Комісія на чолі зі Шкулою Андрієм закриває очі на зрізані дерева, на той час вже було встановлено суму збитків, та голосує за видачу відповідного сервітуту. Громадянами Марчук С.А. та Пастирської М.К. робились спроби отримати сервітут ще у 2016 році, але тоді Шкула А.П. запропонував рекомендувати заявнику отримати в відділі земельних ресурсів проект договору особистого строкового сервітуту та повторно звернутися до постійної комісії міської ради з питань природокористування, приватизації, продажу та оренди землі з відповідною заявою.

У квітні 2017 року громадяни Марчук С.А. та Пастирської М.К. повертаються зі своїм «проханням» та завдяки депутату Ібрагімов М.Р. зуміли переконати комісію на чолі зі Шкулою Андрієм прийняти для них позитивне рішення. Виникає чимало запитань, як вдалось переконати депутата та голову земельної комісії Шкулу Андрія Петровича. Депутат обирався запеклим борцем з незаконними забудовами міста. Завжди наголошував, що стоїть виключно на позиції інтересів громади. Надалі це голосування розв’язало руки поліцейським, котрі сліпо не бачать порушення законодавства, дозволило переслідувати активістів та понад 3 місяців тримати під арештом.

Міська поліції під керівництвом Гаврилюка не помічає залити фундамент під так званий МАФ, що виводить його з розряду тимчасових споруд.

Громадський погляд Тернопільщини

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE