Politerno > Україна і світ > Російські хакери атакували лабораторію у Швейцарії, яка залучалася до експертизи “Новічка”

Російські хакери атакували лабораторію у Швейцарії, яка залучалася до експертизи “Новічка”

  • 30 Липня, 2018
  • 1088 Переглядів
  • 0

Швейцарська лабораторія Spiez, яка спеціалізується на запобіганні хімічним, біологічним і ядерним загрозам, ймовірно, була атакована хакерами з Росії.

Про це повідомляє УП з посиланням на швейцарське видання Blick.

Лабораторія в кантоні Берн, ймовірно, стала мішенню для хакерів через її роль у розслідуванні отруєння Сергія і Юлії Скрипаль в британському місті Солсбері. Лабораторія залучалася до експертизи нервово-паралітичної речовини, яка була використана для отруєння.

Хакери з групи Sandworm, пов’язаної з російським урядом, представлялися членами організаційного комітету лабораторії і поширили документ з інструкціями про майбутню конференцію з хімічної зброї, заплановану на вересень.

Документ в форматі Word містив тільки інформацію про конференцію. У файл була встановлена ​​шкідлива програма.

Кіберзлочинці використовували підроблену адресу електронної пошти та націлювалися на експертів з хімічної зброї, запрошених на конференцію.

“Хтось діяв від імені лабораторії. Ми негайно поінформували учасників конференції, що документ не наш, і вказали на небезпеку”, – сказав Курт Мюнгер з Федерального управління цивільного захисту.

За його словами, злам спричинив обмежену шкоду. “Сама лабораторія не зареєструвала жодного відтоку даних”, – підтвердив Мюнгер.

Цього року хакери вже атакували кілька організацій в Швейцарії. Федеральна розвідувальна служба повідомляла про внутрішні атаки на “різні міжнародні спортивні федерації”, в тому числі на Міжнародний олімпійський комітет в Лозанні.

Читайте також: Хакери зламали урядові сайти Німеччини та вкрали документи щодо перемовин ЄС і України

Діліться у соцмережах:

Залишити відповідь

Politerno Full

TELEGRAM

ПРИЄДНУЙСЯ
CLOSE